به گزارش خبرنگار
حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ ناصر شمس سرپرست دانشگاه فنی و حرفهای در نشست خبری این دانشگاه اظهار کرد: دانشگاه فنی و حرفهای یک گنجینه ارزشمند برای کشور محسوب میشده به طوری که از نظر اشتغال مورد تاکید مقام معظم رهبری بوده است.
وی ادامه داد: اولین کاری که انجام دادیم تشکیل شورای راهبری دانشگاه فنی و حرفهای بود که وظیفه این شورا نهایی کردن برنامهها و اهداف دانشگاه است که ما امیدواریم برنامه راهبردی دانشگاه را تا قبل از مهر ماه نهایی و از سال جدید آن را اجرایی کنیم.
سرپرست دانشگاه فنی و حرفهای افزود: یکی از برنامههای دانشگاه فنی و حرفهای ایجاد شغل است در حال حاضر ما دو هزار عنوان شغل در کشور داریم، ولی در کشورهای خارجی بالای ۱۵ هزار عنوان شغل وجود دارد و ما میتوانیم در طول یکی، دو سال صدها شغل در کشور ایجاد کنیم.
وی تصریح کرد: مشکل اصلی دانشگاه فنی و حرفهای فرسوده شدن تجهیزات دانشگاه است که ما نیازمند این هستیم که این تجهیزات را به روز کنیم. خوشبختانه ۲۰۰ میلیارد تومان مجلس برای بازسازی و نوسازی تجهیزات این دانشگاه اختصاص داده است.
شمس بیان کرد: تاکنون صد طرح پژوهشی به این ستاد ارائه شده که بیشتر این طرحها قابلیت تجاری سازی را دارند که ما در این ستاد از این طرحها حمایت میکنیم.
وی عنوان کرد: دانشگاه فنی و حرفهای میتواند در بحث تجهیزات و بازسازی آنها به دانشگاههای دیگر کمک کند همچنین در بحث کارورزی دانشجویان دانشگاههای دیگر نیز میتواند با دانشگاهها همکاری کند.
سرپرست دانشگاه فنی و حرفهای در ادامه به تولیدات این دانشگاه اشاره کرد و افزود: خیلی از تولیداتی که در این دانشگاه صورت گرفته به دلیل عدم ساماندهی از آن استفاده نشده، درصدد هستیم در داخل کشور و خارج از آن نمایشگاههایی برای ارائه تولیدات فنی و حرفهای راه اندازی کنیم.
شمس عنوان کرد: ما در این زمینه برنامههایی را اجرایی کردهایم و خیرین میتوانند در تولید کارگاه، تجهیز کارگاه، به دانشگاه فنی و حرفهای کمک کنند و ما برای اینکه بیشتر از ظرفیت این خیرین استفاده کنیم، از آنها خواسته ایم تا خود نیز مشارکت داشته باشند و در حوزههای مختلف سرمایه گذاری کنند و این باعث شده استقبالها در این بخش بیشتر شود.
سرپرست دانشگاه فنی و حرفهای همچنین از ایجاد بازارچههای فصلی از محصولات دانشگاه متناسب با شرایط منطقهای خبر داد و افزود: در حال طراحی وبسایت فروش مجازی محصولات دانشگاه فنی و حرفهای هستیم تا از این طریق هم بتوانیم محصولات این دانشگاه را به فروش برسانیم.
شمس در ادامه از تهیه دستورالعملی برای ثبت مالکیت فکری و اختراعات دانشجویان دانشگاه فنی و حرفهای خبر داد و عنوان کرد: ما به دنبال این هستیم که اختراعات دانشجویان فنی و حرفهای را ثبت کنیم و همچنین برند این دانشگاه را راه اندازی کنیم.
سرپرست دانشگاه فنی و حرفهای یکی از مشکلات این دانشگاه را عدم استفاده از توان دانشجویان خواند و افزود: درصدد هستیم از مشارکت دانشجویان هم در طرحها و هم در تولیدات استفاده کنیم.
وی در ادامه به فعالیتهای بین المللی دانشگاه فنی و حرفهای اشاره کرد و گفت:در این زمینه برنامه هایی اجرایی شده است، نمایشگاه هایی را در خارج از کشور راه اندازی کرده ایم به دنبال این هستیم برای دورههای آموزشی افرادی را از خارج از کشور دعوت کنیم و در حال حاضر با کشور آلمان، فرانسه، عراق و تاجیکستان همکاری داشته ایم و به دنبال جذب دانشجوی خارجی نیز هستیم و اولین گروه دانشجویی ما از مهر ماه از کشور تاجیکستان فعالیت خود را در دانشگاه فنی و حرفهای آغاز خواهند کرد و همچنین ۱۰ نفر از دانشجویان آلمانی در دانشکده شریعتی دختران دانشگاه فنی و حرفهای تحصیل خود را آغاز خواهند کرد.
شمس ادامه داد: بحث ادغام از ابتدا مطرح نبوده بلکه بحث تجمیع بوده که آن نیز در سند آمایش آموزش عالی بررسی میشود، ولی بیشتر به دنبال این هستیم که ببینیم این دو دانشگاه چگونه میتوانند با یکدیگر همکاری داشته و به یکدیگر کمک کنند.
سرپرست دانشگاه فنی و حرفهای در خصوص سرباز تکنسین یادآور شد: این طرح توسط دانشگاه فنی و حرفهای به وزارت علوم ارائه شده است و در حال بررسی است، ستاد فرماندهی کل نیز با آن موافقت کرده است و به دنبال این هستیم کارگاه هایی را ایجاد کنیم تا دانشجویان در قالب این طرح در این کارگاهها فعالیت کنند و امیدواریم تا تابستان نهایی شود.