به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، نوشیدن آب زیاد بین غذای سحری، به امید جلوگیری از تشنگی در طول روز اشتباه است، زیرا باعث رقیق شدن شیره معده و در نتیجه نفخ و اختلال در هضم می شود.
توصیه می شود برای تامین آب لازم، از حدود یک ساعت بعد از افطار تا نیم ساعت قبل از سحر، حداقل 6 لیوان آب بنوشید. توجه داشته باشید که از خوردن چای پررنگ، قهوه، کاکائو و موادی که باعث دفع بیشتر آب (به علت مدر بودن) از بدن می شوند (به خصوص در هنگام سحر) پرهیز کنید.
پیشنهادی برای کاهش تشنگی
- مزرعه ای را در نظر بگیرید که در کنار یک رودخانه پُر آب است. برای این که بتوانیم این مزرعه را به صورت دائم آبیاری کنیم و از حملات احتمالی آب در فصول گوناگون درامان نگه داریم، سدی مقابل آب می زنیم تا بتوانیم آب را مهار کرده و با ایجاد روزنه هایی در سد به صورت دائم و کنترل شده مزرعه مان را آبیاری کنیم.
- در ماه مبارک رمضان نیز باید سدی در بدن مان بسازیم که بتوانیم آب و مواد غذایی را که در سحری مصرف کرده ایم، به صورت یکنواخت و مداوم در طول روز به قسمت های مختلف بدن مان برسانیم. این کار را می توانیم با مصرف مواد غذایی پر فیبر (سبزیجات و میوه ها) انجام دهیم.
- مصرف میوه و سبزی باعث می شوند آنزیم های گوارشی به تدریج روی مواد غذایی اثر کنند. همچنین با کاهش سرعت جذب مواد غذایی باعث می شوند که بدن به آهستگی و در فرصت مناسب به جذب مواد غذایی اقدام کند تا هم دچار خستگی کمتری شود و هم از افزایش ناگهانی قند خون و ترشح انسولین بالای بعد از آن جلوگیری کند.
بنابراین توصیه می شود در هنگام سحر از مواد غذایی پر فیبر مانند سبزیجات و میوه ها استفاده کنید، زیرا میوه ها منبع سرشاری از فیبر هستند و قند موجود در میوه ها در حالت خالص و بدون فیبر نیز دیرتر از قندهای ساده جذب می شود که این امر سبب می گردد، فرد دیرتر احساس گرسنگی کند.
- مواد غذایی پر فیبر آب زیادی را در خود جذب کرده و بدن می تواند آب را به آهستگی جذب کند و کمتر احساس تشنگی ایجاد می شود.
- یکی از مکانیسم های احساس گرسنگی، خالی بودن معده است. فیبرها سرعت حرکت مواد غذایی را نیز کاهش می دهند و این مسئله باعث می شود که احساس گرسنگی دیرتر شروع شود.
- مصرف آب به مقدار فراوان در وعده سحری و همراه با غذا توصیه نمی شود، زیرا باعث رقیق شدن اسید و آنزیم های گوارشی شده و اختلال در روند هضم را باعث می شود.
وعده سحری
از مواد خوراکی که دارای قندهای مرکب (مانند میوه ها) هستند، بیشتر استفاده شود.
از غذاهای حاوی فیبر (سبزیجات و میوه ها) بیشتر استفاده شود.
از مواد غذایی سرخ شده، پر چرب و شیرین پرهیز گردد.
از غلات و حبوبات به میزان دلخواه استفاده شود.
مصرف بیش از حد گوشت قرمز توصیه نمی شود.
مصرف آب قبل از شروع سحری و در بین وعده های غذایی توصیه نمی شود.
مصرف غذاهای حاوی ادویه، کله پاچه و سیرابی توصیه نمی شود.
وعده افطاری و شام
شروع افطاری باید با چند عدد خرما و مقداری آب ولرم یا شیر ولرم باشد.
مصرف بیش از حد مواد غذایی چرب و شیرین سبب تشنگی و به دنبال آن مصرف زیاد آب می شود، در نتیجه با کاهش غلظت اسید و آنزیم های گوارشی مواجه شده که موجب اختلال در هضم و جذب مواد غذایی می شود.
سعی شود بین وعده افطار و شام فاصله ای وجود داشته باشد.
انتهای پیام/