به گزارش خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
تبریز؛ آبدار مدیر کل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری آذربایجانشرقی گفت: در سال 95 شاهد اجرای برنامههای متعددی در سطح ملی و بینالمللی از جمله برگزاری اجلاس وزاری گردشگری کشورهای آسیایی، نشست منطقهای سفرا و استانداران، نشستهای مشترک با مدیران بخش دولتی و خصوصی کشورهای همسایه همچون ارمنستان، ترکیه و آذربایجان در راستای ارتقای همکاریهای مشترک و تبادل گردشگر و جذب سرمایهگذار به منظور توسعه اماکن اقامتی با شرکتهای خارجی بودیم.
وی خاطرنشان کرد: اجرای این برنامهها نشان دهنده آن است که صنعت گردشگری این استان روی ریل توسعه قرارگرفته است.
آبدار با اشاره به برگزاری مراسم افتتاح هفته فرهنگی ژاپن در تبریز عنوان کرد: باید از برگزاری این رویدادها و افزایش تعاملات فرهنگی با دیگر کشورها برای توسعه صنعت گردشگری استان به ویژه در سال 2018 بهرهبرداری کرد.
وی با اشاره به طرحهای سرمایهگذاری در حوزه تاسیسات گردشگری تشریح کرد: با 16 طرح سرمایهگذاری موافقت اولیه صورت گرفته که موجبات رشد 60 درصدی در این بخش شده همچنین موافقت اصولی با 27 طرح، رشد 445 درصدی را به همراه داشته است و در حال حاضر 11 پروژه اقامتی در سطح استان در حال احداث است که اتمام آنها موجب افزایش 5 هزار و 950 تخت به ظرفیت فعلی اماکن اقامتی خواهد شد و تعداد تختهای استان به رقم 14 هزار تخت خواهد رسید.
آبدار گفت: با افتتاح سه هتل، سه هتل آپارتمان و 2 مهمانپذیر در سال گذشته تعداد هتلها به 35، هتل آپارتمان 19 و مهمانپذیر را به 74 واحد افزایش داده است. تعداد واحدهای پذیرایی بین راهی و سفرهخانههای سنتی نیز در سطح استان با رشدی 35 درصدی به میزان 261 واحد رسیده است.
وی اظهار کرد: در راستای کیفیسازی و ارتقای سطح ارائه خدمات به گردشگران شاهد عملکرد موفقی از سوی این اداره کل بودهایم در بازدیدهای نظارتی از دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری و مراکز اقامتی و پذیرایی صورت گرفته است که نسبت به سال گذشته به ترتیب 45، 30 و 25 درصد رشد داشته است و استانداردسازی 11 واحد اقامتی در سطح استان با رشد 120 درصدی نشان از عزم جدی اداره کل در مسیر کیفیسازی خدمات گردشگری در استان دارد.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری آذربایجانشرقی با اشاره به اهمیت مقوله آموزش گفت: برای اولین بار مجوز برگزاری دوره تخصصی آموزش طبیعتگردی و هتلداری در استان صادر شده است و همچنین برگزاری دورههای آموزش تخصصی ویژه مدیران و مدیران فنی و دورههای دانشافزایی برای راهنمایان ایرانگردی و جهانگردی در یکسال گذشته نسبت به مدت مشابه قبل رشد 100 درصدی داشته است.
وی افزود: در سال گذشته 300 نفر راهنما در مقاطع مختلف به کار گرفته شدهاند که افزایش 20 درصدی داشته و تعداد مراکز اطلاع2رسانی گردشگری نیز چهار برابر شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان گفت: با برگزاری و شرکت در 18 جشنواره و نمایشگاه در سطح ملی و بینالمللی شاهد رشد 50 درصدی در این بخش بودهایم.
آبدار فراهم کردن زیرساخت لازم در جذب گردشگر را مهم برشمرد و خاطرنشان کرد: اقلام فرهنگی متنوعی توسط دبیرخانه ستاد اجرائی سفر در میان مسافران و گردشگران خارجی چاپ و توزیع میشود که در این راستا با مشارکت بخش خصوصی و با هدف معرفی استان، 60000 جلد نقشه و 11000 کتابچه چاپ و توزیع شده که به ترتیب رشد 100 و 120 درصدی در مقایسه با مشابه سال گذشته داشته و برای اولین بار 5000 جلد کتابچه معرفی تبریز برای کودکان و 12000 نقشه واقعیت ارزش افزوده چاپ شده است.
وی افزود : علاوه برآن ارقام قابل توجهی بروشورهای 2 زبانه موزهها و اماکن تاریخی،کارت پستال، پازل و پوستر صنایعدستی و جاذبه های گردشگری آذربایجانشرقی بین گردشگران چاپ و توزیع شده است.