محمد رضا دهقان مهرجردی معاونت صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد درگفتگو با
خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد؛گفت: این زیلو به صورت دو قطعه ۱۲ متری و پنج قطعه ۶ متری و یک قسمت قوس دار توسط هنرمندان زیلوباف میبدی بافته و مسجد ریاست جمهوری با آن مفروش گردید.
مهرجردی افزود: زیلوی اهدایی کاملا با دست و به روش سنتی بافته شده و دارای نقش زلفک به رنگ سفید آبی است.
وی با اشاره به اینکه این زیلو از پنبه کامل تهیه شده، است، اظهار داشت: در زيلو بافی به علت كاربرد پنبه به عنوان عنصر اوليه بدون پرز در بافت، سلامتي بافنده و مصرف كننده به مخاطره نخواهد افتاد و به همین دلیل است که امروزه زیلو را فرش سلامت نامیده اند.
این مقام مسئول با بیان اینکه حمایت های بی دریغ معاونت صنایع دستی و دولت تدبیر و امید در چهار سال اخیر از هنرمندان و بافندگان زیلو و همچنین اعطای وام و آموزش این رشته به علاقه مندان جوان و زنان روستایی باعث رونق هنر زیلوبافی در استان شده است،گفت: این حمایت ها به گونه ای بوده است که اکنون دو مجتمع کارگاهی با بافندگی بانوان در شهر میبد یزد مشغول به تولید و بافت زیلو می باشد و تعداد زیادی هم در خانه بعنوان مشاغل خانگی در این رشته مشغول فعالیت می باشند.
معاونت صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد در ادامه افزود: علت اينكه اكثر مساجد و زيارتگاه های ايران و حتی خارج از ايران مانند كربلا، نجف، سامرا و ... با زيلو مفروش مي شوند همان سادگي و بي پيرايگی است كه مختص خانه خداست و آرامشی است كه رنگ آبی زيلوها به انسان مي دهد.
دهقان مهرجردی در پایان عنوان کرد: از آنجا که مسجد ریاست جمهوری، هم محل نماز خواندن بسیاری از مهمانان رسمی کشور و هیات های خارجی بوده و هم محل بجا آوردن نماز توسط رییس جمهور، وزرا و کابینه می باشد، بنابراین بهترین محل برای معرفی این هنر و رشته صنایع دستی کشور و نیز شناخت بیشتر صنایع دستی ایران است.
زیلویی که در مدت ۲۰ روز توسط هنرمندان زیلو باف میبدی در اندازه ۶۷ متر در کارگاه زیلوبافی یزد بافته شده بود، در مراسمی به مسجد ریاست جمهوری انتقال و آن مکان با زیلو مفروش شد.
انتهای پیام/ ی