به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان شیراز، پوریا گمرکچی متولد سال 1373 و ساکن شیراز است.
گمرکچی دانشجوی جوان ترم6 رشته شیمی کاربردی دانشگاه پیام نور مرکز خرامه است.
وی در سال 93 به عنوان پژوهشگر برتر کشوری معرفی و تاکنون موفق به ثبت 2 اختراع در زمینه پزشکی شده است.
در ادامه گفت و گو با پوریا گمرکچی در آستانه ثبت دومین اختراعش را می خوانید.
سین: از چه سالی پژوهشگری را شروع کردید؟جیم: پژوهش های خود را از اواخر سال 89 شروع کردم و در سال 92 موفق به ثبت اختراع خود شدم.
سین: چه سالی و در چه رشته ای تحصیل می کنید ؟جیم: اختراع اول من مربوط به رشته شیمی و نانو ذرات بود بنابراین به رشته شیمی علاقه مند و در سال 92 وارد دانشگاه شدم.
سین: اولین اختراع شما در چند سالگی بود؟جیم: اولین اختراعم در سن 18 سالگی به ثبت رسید و دومین اختراعم در حال ثبت شدن است که به تازگی اقدام به ثبت آن کردم.
سین: قبل از اختراع به چه درسی بیشتر علاقه داشتید؟جیم: به رشته های پیراپزشکی از قبیل پرستاری و تکنسین هوشبری علاقه بیشتری داشتم هر چند که اختراعات من در زمینه پزشکی است.
سین: در مورد اختراعاتتان و فواید این اختراعات بگویید؟جیم: اولین اختراعم مربوط به استخراج فراورده های صنعتی از گاز مرکبات است که از خواص مایسین استفاده کرده و بدینوسیله موفق شدم گاز استریل جذبی، نخ بخیه جذبی، نخ تولید تارو پود پارچه و پلاستیک تجزیه پذیر به دست آورم ، دومین اختراعم مربوط به بستن زخم های عفونی باز در ظرف سه روز است که زخم را در طول سه روز به هم جوش می دهد.
سین: نقطه شروع اختراعات شما از کجاست؟جیم: شروع اختراعات من بخاطر زمینه علم شیمی و اتفاقات جالبی که هر دفعه بعد از انجام هر آزمایش به آن برمی خوردم بود.
سین: برای مخترع شدن از کجا باید شروع کرد؟جیم: برای مخترع شدن مهم این است که هر فردی خودش خواستار علم و نو آوری باشد تا موفق شود و بداند که از چیز های ساده هم می توان شروع کرد و به مراتب بالاتر رسید.
سین: چطور این ایده ها به ذهنتان رسید؟جیم: با توجه به خواص موجود در پکتین که در کتابی مطالعه کردم و مشتاق به بیشتر خواندن درمورد این مطلب شدم، توانستم روی این مورد کار کنم و به نتیجه برسم.
سین: کمی از دوران کودکیتان برایمان بگویید. مطمئنأ دوران کودکی و آمال و آرزوهای آن دوران در پیشرفت شما تأثیر بسزایی داشته است.جیم: در دوران کودکی ام بیشتر مشتاق به خواندن زبان انگلیسی بودم و در دوران راهنمایی در زیر زمین خانه مادربزرگم یک اتاق را به آزمایشگاه تخصیص داده بودم اما آزمایشگاه خیلی مجهزی نبود و در آنجا آزمایشات خود را انجام میدادم.
سین: چه چیزهایی باعث ایجاد انگیزه در شما برای اختراع شد؟جیم: تشویق های خانواده ام و دبیر زیست شناسی دوره دبیرستانم بیشترین تاثیر را داشتند.
سین: در پژوهش ها و اختراعاتتان تنها بودید یا به طور تیمی کار می کردید؟جیم : در اختراع اول خواهرم با من شریک بود، اما در اختراع دوم خودم به تنهایی روی موارد مذکور کار کردم.
سین: به عنوان یک پژوهشگر و مخترع از مسئولین چه خواسته ای دارید؟
جیم: از مسیولین خواستار حمایت های بیشتری هستیم مخصوصا یک سری مزایایی برای مخترعین در نظر بگیرند ازجمله موضوع سربازی و دانشگاه.
سین: هزینه اختراعاتتان را از کجا تامین می کنید؟جیم: همه هزینه ها را خودم پرداخت کرده ام.
سین: نظرتان را در مورد این کلمات بگویید.
جیم: شیمی: شیمی علم نواوری و بازی با مواد شیمیایی است.
زبان انگلیسی: آگاهی از زبان انگلیسی از نان شب هم واجب تر هست؛ چون زبان انگلیسی زبان بین المللی هست.
وطن: وطن من ایران است و بزرگانی چون سعدی، حافظ، دکترحسابی، زکریای رازی و مولانا دارد.
انتهای پیام/س