یک استاد دانشگاه گفت: اولین تست مقیاس واقعی زلزله برای یک ساختمان مدرسه در کشور اجرایی شد.

علی بخشی استاد دانشگاه صنعتی شریف در گفت و گو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ گفت:در ایران بنا برآخرین آمار، تعداد زیادی از ساختمانها از جمله ساختمان های مسکونی و مدارس از نوع بنائی هستند.
 
وی ادامه داد: تجربه خسارت بار زلزله های گذشته چند دهه اخیر در ایران از قبیل زلزله های بوئین زهرا، طبس، قائنات، منجیل-رودبار، بم، زرند و ورزقان، آسیب پذیری بسیاری از این ساختمانها را به کرات نشان داده است که این خسارات سبب تحمیل تلفات و جراحات انسانی و نیز خسارات مالی گسترده شده است.  
 
استاد دانشگاه شریف افزود:شناخت رفتارهای این نوع از ساختمان ها و چگونگی عملکرد آنها در حین زلزله می تواند کمک شایانی به بهسازی آنها و نیز کاهش خسارات مالی و جانی در زلزله های آتی کند.
 
بخشی اضافه کرد: در طول سالیان گذشته، شناخت رفتار و رویکردهای بهسازی لرزه ای با تکیه بر تستهای آزمایشگاهی کوچک مقیاس در سطح اعضای سازه ای به وفور در آزمایشگاهها در داخل کشور انجام شده است، لیکن هیچ گاه نمونه واقعی از این ساختمانها مورد آزمایش قرار نگرفته است تا بتوان رفتار آنها را در برابر زلزله بررسی کرد.
 
وی تصریح کرد: در حال حاضر با حمایت سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور، در پروژه مشترکی با همکاری دانشگاه صنعتی شریف و دانشگاه تهران، موفق شدیم اولین آزمایش میدانی در مقیاس واقعی از یک ساختمان بنائی مدرسه را به انجام برسانیم که در نوع خود در ایران بی سابقه و در دنیا کم سابقه می باشد.
 
استاد دانشگاه شریف اضافه کرد: این مطالعه مشتمل بر دو آزمایش استاتیکی رفت و برگشتی بر روی دو نمونه مشابه بوده که تنها تفاوت آنها، وجود کلاف در یکی از نمونه ها می باشد.  
 
بخشی هدف از انجام این آزمایش ها، بررسی رفتار نمونه  کلاف دار در مقایسه با نمونه متناظر بدون کلاف عنوان کرد و افزود: به این ترتیب می توان میزان بهبود عملکرد لرزه ای نمونه ای از ساختمان های بنایی را ناشی از اجرای تمهیداتی ساده و ارزان که مورد تایید استانداردهای لرزه ای بومی کشور هم می باشد مورد مطالعه قرار داد.  
 
وی یادآورشد:از آنجا که ساختمان های مصالح بنایی جزو آسیب پذیرترین سیستم های سازه ای می باشند، در گام های بعدی این پروژه قرار است بهبود رفتار این نوع ساختمان ها در حالت مقاوم سازی شده با اجرای روش منتخب مقاوم سازی که از نظر فنی، اقتصادی و اجرایی در مورد این نوع ساختمان ها و با توجه به توانایی های فنی و اجرایی کشور توجیه پذیر می باشد، بر روی نمونه های موجود مورد مطالعه قرار گیرد.
 
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار