به گزارش
گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، آمارهای کشتیرانی نشان میدهد خرید نفت هند از ایران به کمترین میزان از ژوئن 2016 رسیده است و احتمالا این اقدام دهلی نو برای تلافی عدم واگذاری توسعه میدان گازی فرزاد ب به شرکتهای هندی است.
بر اساس آمارهای رهیابی کشتی ها به دست آمده از منابع آگاه، هند، دومین خریدار نفت ایران پس از چین، در ماه می 487 هزار و 600 بشکه نفت در روز از ایران خریده است که حدود 9 درصد به نسبت ماه آوریل و حدود 40 درصد از بالاترین میزان خرید ثبت شده در ماه اکتبر کمتر است.
اکثر تحریمهای ایران در ماه ژانویه برداشته شد و خرید نفت هند از ایران از 2 ماه بعد در ماه مارس شروع به افزایش کرد.
اما هند اعلام کرده است که قصد دارد تا در سال مالی منتهی به مارس 2018 به علت اختلاف با ایران بر سر توسعه میدان گازی فرزاد ب، حدود یک چهارم کمتر از ایران نفت بخرد.
دارمندرا پرادهان، وزیر نفت هند در پاسخی مبنی بر اینکه آیا دهلی نو همچنان امیدوار است تا حق توسعه میدان فرزاد ب را به دست آورد، گفت: «ما در دوران سختی در کنار آنها ماندیم. ما هنوز مقدار قابل توجهی نفت از آنها میخریم، و انتظار عمل متقابل از سوی آنها داریم.»
رسانههای روسی و هند از احتمال امضای یک توافقنامه میان ایران و شرکت دولتی گازپروم روسیه در زمینه توسعه میدان گازی فرزاد ب خبر دادند.
ایران ماه گذشته اعلام کرد دهلی نو پیشنهاد قابل قبولی برای توسعه میدان گازی فرزاد ب ارائه نداده است.
مقداری از کاهش واردات از ایران احتمالا به علت کاهش تقاضا بوده است. هند مجموعا، در ماه می نسبت به ماه آوریل حدود 4.2 درصد کمتر نفت وارد کرده است که به علت تعطیلی پالایشگاه 180 هزار بشکه ای باتیندا بوده است.
صادرات نفت ایران به هند در 5 ماه نخست 2017 هنوز افزایش 64 درصدی را نشان می دهد.
اگرچه صادرات نفت ایران به هند کاهش یافته است اما صادرات نفت این کشور به اروپا و ترکیه به بالاترین میزان از زمان لغو تحریم ها رسیده است.
انتهای پیام/