وی اظهار داشت: آمریکا باید در افغانستان تعهدی پایدار و طولانیمدت داشته باشد.
رئیس سابق سازمان سیا دلیل ماندن در افغانستان را اینگونه بیان کرد که افغانستان نباید بار دیگر به پناهگاه و محلی امن برای القاعده و گروههای افراطگرای بینالمللی تبدیل شود.
وی در ادامه، تلاش برای بهبود وضعیت افغانستان را مبارزهای توصیف کرد که ممکن است چند نسل طول بکشد.
این ژنرال بازنشسته آمریکایی تصریح کرد: جنگ افغانستان چیزی نیست که قرار باشد ما در طول چند سال در آن پیروز شویم لذا ما باید در این کشور حضور طولانیمدت و پایدار داشته باشیم.
پترائوس افزود: آمریکا به دلایل تامین منافع ملی خود بیش از 65 سال است که در کره حضور نظامی دارد و همچنین در اروپا نیز به همین دلیل مدتهاست حضور دارد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا آمریکا قصد حضور 60، 70 و یا 80 سال حضور نظامی در افغانستان را دارد گفت: نمیگویم باید 60 سال حضور داشته باشیم اما نباید رویکردمان به این عملیات سالانه باشد.
رئیس سابق سازمان سیا با بیان اینکه آمریکا باید تعهدی پایدار در افغانستان داشته باشد، گفت: آمریکا به آسانی میتواند حضور چند هزار نظامی دیگر در افغانستان را حفظ کند و باید محدودیتهای باقیمانده برای استفاده از نیروی هوایی برای حمایت از نظامیان افغان را کاهش دهد.
ژنرال پترائوس در پاسخ به این سوال که بیش از 15 سال است که از حضور آمریکا در افغانستان میگذرد و در طی این سالها گاهی اوقات شمار نظامیان آمریکایی در افغاسنتان به 100 هزار نفر هم رسیده است ولی با این وجود آمریکا قادر به عقب زدن طالبان نشد، گفت: ما موفق به دستاوردهایی در این کشور شدیم اما این دستاوردها دائمی نبودند.
پترائوس در ادامه تصریح کرد: همانطور که قبلا هم گفتهام ما قادر نیستیم تا به پیروزی دائمی در افغانستان دست پیدا کنیم.
وی افزود: تحت فشار قرار دادن رهبران طالبان و یا سرکردههای «شبکه حقانی» و یا دیگر گروههای شبهنظامی ممکن نیست زیرا آنها از دسترس ما خارج و در پناهگاههایی در پاکستان حضور دارند.
وی در ادامه برای خروج از این بحران گفت: باید تلاشی منطقهای صورت بگیرد تا شرکای ما در پاکستان به عواملی که زندگی را برای افغانها و حکومت افغانستان دشوار کرده اجازه حضور و داشتن پناهگاه در خاک خود را ندهد.
وی در واکنش به اینکه وزیر دفاع آمریکا اظهار کرده هنوز استراتژی افغانستان را آماده نکرده است، گفت: بله پنتاگون هنوز روی این استراتژی کار میکند و دیدارهایی نیز در سطح مدیران وزارت دفاع در این رابطه انجام شده است، تیم امنیت ملی هنوز مشغول کار کردن بر روی این استراتژی است و پیشبینی میکنم استراتژی یکپارچهای در افغانستان خواهیم داشت.
وی در انتهای این گفتوگو نیز نظامیان را بخش مهمی از این استراتژی دانست و گفت بدون این نیروها مشکلات بزرگ امنیتی به وجود خواهد آمد.
انتهای پیام/