به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد ، علی رسولیان افزود: به خاطر تحولاتی که در کشور افغانستان به وجود آمده، تقاضا برای ترانزیت خروجی از ایران افزایش یافته و روزانه به 250 کامیون رسیده که برای اقتصاد استان مثبت است.
وی گفت: با وجود این، محدودیت ها و کمبودهایی در هر دو سوی مرز دوغارون وجود دارد که پاسخگوی افزایش تردد کامیون های ترانزیتی نبوده و این مساله منجر به توقف و معطلی رانندگان شده است.
مدیر کل دفتر هماهنگی امور اقتصادی و بین الملل استانداری خراسان رضوی با بیان اینکه مسیر خروجی استان به سمت افغانستان بسیار محدود است، افزود: در دو هفته اخیر اقدامات موقتی برای تسهیل تردد کامیون ها انجام شد که شامل افزایش تجهیزات، نیروهای مرزبانی برای نظارت و نیروهای مربوط به کنترل گذرنامه می شود.
رسولیان گفت: همچنین با سرکنسول ایران در افغانستان و رئیس اتاق بازرگانی آن کشور، مذاکراتی انجام گرفت تا شرایط برای تردد کامیون ها در آن سوی مرز تسهیل شود.
وی گفت: در آن سوی مرز محدودیتی در تردد کامیون ها از سوی طرف افغانستانی وجود دارد که مربوط به خرابی یکی از باسکول های آنها می شود و این مساله میزان پذیرش کامیون های ترانزیتی را کاهش داده است.
مدیر کل دفتر هماهنگی امور اقتصادی و بین الملل استانداری خراسان رضوی افزود: مرز دوغارون نیاز به تاسیسات و امکانات جدیدی از هر دو طرف ایرانی و افغانستانی دارد و باید فضا گسترش یابد و عبور و مرور ساماندهی شود تا کامیون های ترانزیتی با هر تعداد، مشکلی برای عبور از مرز نداشته باشند.
22 پایانه مرزی جاده ای و 10 پایانه آبی در کشور وجود دارد که چهار پایانه مرزی دوغارون، باجگیران، سرخس و لطف آباد در خراسان رضوی فعالیت دارند.
روزانه حدود 230 دستگاه کامیون از پایانه مرزی دوغارون وارد خاک افغانستان می شود.
انتهای پیام// م.م