به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بندرعباس،حیدری پوری رییس سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان گفت: این برنج از گیاه کینوا بدست آمده و ارزش غذایی بالاتری از دیگر غلات نظیر گندم، برنج سفید دارد.
وی افزود: امسال به صورت آزمایشی در 2 هکتار از زمین های بندرعباس این محصول کشت می شود.
رییس سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان گفت: عملکرد گیاه کینوا بین ۳ تا ۵ تن در هکتار بوده اما برخی ارقام اصلاح شده آن حتی تا ۱۱ تن در هکتار نیز برداشت می شود.
حیدری پوری افزود: ارزش اقتصادی برنج کینوا چهار برابر گندم است و مواد پروئینی بیشتری از برنج دارد.
وی گفت: کینوا سازگاری زیادی با مناطق شور و بیابانی و میزان بارش 80 میلیمتر کشت می شود.
رییس سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان افزود: از برگ و ساقه این گیاه برای خوراک دام و سبزی خوردن استفاده می شود.
حیدری پوری گفت: گیاه کینوا به علت هضم بهتر و سبک تر جایگزین مناسبی برای برنج به شمار میرود.
دانههای کینوا منبعی غنی از پروتئین، منیزیم، فیبر، فسفر، ویتامین B1، B2، B6، B9 پتاسیم، آهن بوده و 9 آمینو اسید ضروری دارد.
انتهای پیام/ز