یک فوق تخصص جراحی سرطان مصرف بیش از حد انواع ترشی را یکی از عوامل بروز سرطان معده عنوان کرد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه ؛آرش گلپذیر فوق تخصص جراحی سرطان معده را یکی از شایع‌ترین سرطان‌ها در کشور عنوان کرد و افزود: این سرطان در جهان نیز شیوع بالایی دارد و در حال حاضر شایع ترین سرطان در مردان به شمار می‌رود.


وی افزود: دلایل بسیاری زمینه ساز ابتلا به این نوع سرطان هستند، از جمله وجود باکتری "هلیکوباکترپیلوری" در معده که می‌تواند علاوه بر زمینه‌سازی برای ابتلا به زخم معده، زمینه ابتلا به سرطان معده را نیز فراهم آورد نوع تغذیه نیز عامل مهمی در بروز سرطان معده به شمار می‌رود، به طوریکه مصرف بیش از حد غذاهای کنسروی و سوسیس و کالباس به دلیل وجود مواد افزودنی و بویژه انواع ترشی جات می تواند عامل موثری در بروز سرطان معده باشد.


وی یادآور شد: تاثیرات نان برشته و "ته‌دیگ" در بروز این نوع سرطان در حد تحقیقات است که هنوز به اثبات نرسیده است.


این فوق تخصص جراحی سرطان مصرف ماهی‌های دودی را نیز عامل موثری در بروز سرطان معده عنوان کرد و افزود: کشور ژاپن به دلیل مصرف بالای این نوع ماهی‌ها بالاترین نرخ سرطان معده در جهان را داراست زمانی این سرطان خود را نشان می‌دهد که تومور درون معده آنقدر بزرگ شده باشد که موجب بروز علائم خونریزی و انسدادی شود اما به طور معمول این نوع سرطان از همان مراحل ابتدایی با بی اشتهایی همراه است.

 

انتهای پیام/ز

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.