به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، حتی یک اختلال خفیف در پمپاژ خون می تواند به از کار افتادن دائمی برخی بافت های قلب منجر شود. اما محققان اخیراً به اطلاعات تازه دست یافته اند که ممکن است در آینده جلوی صدمات جبران ناپذیر سکته را بگیرد.
گفتنی است دانشمندان دریافته اند که یک باکتری حساس به نور با نام «synechococcus elongatus» قادر است اکسیژن کافی در حین حمله قلبی را تأمین کند. این باکتری شبیه به یک گیاه عمل کرده و می تواند از طریق فتوسنتز با دریافت انرژی و CO2 و آب، گاز اکسیژن تولید کند.
از همین رو چنانچه باکتری مذکور را در معرض نور قرار دهید، می تواند میزان اکسیژن قلب را افزایش داده و به پمپاژ خون توسط قلب پس از وقوع سکته کمک کند.
باید گفت محققان با آزمایش تئوری خود روی موش ها به نتایج بسیار قابل توجهی دست یافته اند. آنها گزارش کرده اند که پس از گذشت ده دقیقه از وقوع حمله قلبی، سطح اکسیژن 25 برابر افزایش یافته و قلب پس از 45 دقیقه می تواند 60 درصد خون بیشتری را پمپاژ کند.
می بایست باز هم خاطر نشان کرد که عملکرد این باکتری روی موش های آزمایشگاهی مورد بررسی قرار گرفته و مشخص نیست که در انسان هم بتوان به نتایجی مشابه دست یافت چراکه عضلات قلب انسان ضخیم تر بوده و مسلماً بزرگتر از قلب یک موش هستند. همچنین هنوز مشخص نیست که باکتری مذکور برای بدن انسان ضرری خواهد داشت یا خیر.
منبع: دیجیاتو
انتهای پیام/