در راستای توانمندسازی و اشتغال زایی در روستاها طرح ضربتی تولید و اشتغال در هفتاد و شش روستا اجراشد.

فاطمه دانش یزدی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد درگفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد؛ مهمترین اقدامات این اداره کل در زمینه تولید و اشتغال در روستاهای هدف گردشگری را تشریح کرد و گفت: تاکنون اقدامات موثری در راستای توانمندسازی و اشتغال زایی در روستاهای هدف گردشگری استان به خصوص دو روستای قرار گرفته در طرح ملی ضربتی تولید و اشتغال، صورت پذیرفته است.

فاطمه دانش یزدی افزود: بعد از آنکه دو روستای ده بالا و خرانق از میان روستاهای هدف گردشگری استان یزد در طرح ملی ضربتی تولید و اشتغال قرار گرفت و بازرسان و کارشناسان این طرح نیز از این روستاها بازدید کردند، اقدامات موثری در راستای توانمندسازی و اشتغال زایی در این دو روستا و دیگر روستاهای هدف گردشگری استان توسط اداره کل میراث فرهنگی صورت گرفت.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان، روستاهای ده بالا و خرانق را جز روستاهای دارای شاخصه ‌های گردشگری طبیعت در استان دانست و اذعان داشت: وجود باغات گسترده و آباد و همچنین دارا بودن بافتی بکر به ‌لحاظ طبیعی و معماری باعث شده اقبال عمومی را در خصوص گردشگری در این روستاها شاهد باشیم.

دانش یزدی با بیان اینکه طرح ضربتی تولید و اشتغال در هفتاد و شش روستای هدف کشور مرحله اولیه و کارشناسی خود را پشت سر گذاشته و اکنون در مراحل مطالعه و بررسی قرار دارد، عنوان کرد: در مرحله نخست این طرح، دو روستای استان یزد مد نظر قرار گرفت اما افق این طرح، تمام روستاهای هدف گردشگری استان را مورد نظر قرار داده است.

این مقام مسئول راه اندازی بازارچه فروش محصولات صنایع دستی در روستاهای خرانق و ده بالا و توسعه کارگاه های صنایع دستی روستایی را از جمله اقدامات اجرایی صورت گرفته در راستای توانمندسازی و اشتغال زایی در روستاهای هدف گردشگری استان در حوزه صنایع دستی عنوان کرد و گفت: معرفی و شرکت هنرمندان و پشتیبان روستاها جهت حضور در نمایشگاه های سراسری و جانمایی و مکان یابی کیوسک و بازارچه های صنایع دستی در روستاها اقدامات غیربودجه ای انجام شده در این حوزه می باشد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد در خصوص اقدامات حوزه گردشگری و سرمایه گذاری در زمینه تولید و اشتغال در روستاهای هدف به فراهم سازی زیرساخت های گردشگری در این روستاها اشاره کرد و بیان داشت: احداث و تکمیل کمپینگ های تفریحی و گردشگری به خصوص کمپ زرین روستای خرانق اردکان، برگزاری جشنواره ها و رویدادها، صدور مجوزها، برگزاری دوره های آموزشی، راه اندازی رستوران بین راهی، ایجاد ظرفیت های جدید هتلینگ از طریق حمایت از احداث یک هتل، کفسازی و ساماندهی مسیرهای گردشگری روستایی، نصب تابلوهای روستاهای هدف، برگزاری برنامه و رویدادهای خاص و برگزاری نمایشگاه ها و تورهای طبیعت گردی و توانمندسازی در این روستاها از اقدامات حوزه گردشگری و سرمایه گذاری در این زمینه می باشد.

این مقام مسئول در ادامه تصریح کرد: برگزاری جشنواره های سالانه در روستاها مانند جشنواره گلابگیری ده بالا، عشایر کرخنگان خاتم و ابرکوه و ... یکی از اقداماتی است که باعث می شود این روستاها مورد توجه ملی قرار گیرند.

دانش یزدی کمک به راه اندازی پانزده اقامتگاه های بوم گردی را از دیگر اقدامات حوزه گردشگری و سرمایه گذاری استان در این راستا دانست و گفت: راه اندازی اقامتگاه های بوم گردی از مهمترین اقدام دولت در حوزه گردشگری می باشد چرا که این اقامتگاه ها به تأثیرگذاری گردشگری در اقتصادهای محلی کمک می‌کند و تبدیل مکان ‌های روستایی ارزان قیمت برای گردشگران، یکی از اهداف محقق شدن بوم‌گردی ‌هاست که مورد توجه جدی گردشگران خارجی نیز قرار می‌گیرد و تأثیرات بسیاری بر اقتصاد بومی کشور خواهد داشت.

وی تصریح کرد: تهیه طرح و مرمت بناها و خانه های تاریخی در روستاهای هدف، تعمیر و بازسازی خانه های قدیمی و اماکن تاریخی و تبدیل آنها به هتل و رستوران و حمایت و تسهیل فرایند احداث موزه خصوصی از جمله اقدامات حوزه میراث فرهنگی در راستای توانمندسازی و اشتغال زایی در روستاهای هدف گردشگری استان می باشد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد در پایان گفت: این طرح یکی از مهمترین طرح های دولت در راستای تولید و اشتغال در سال جاری است که همراهی و مساعدت مقامات عالی استان و دستگاه های مرتبط را می طلبد.


انتهای پیام/ ی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
رضا
۲۳:۱۸ ۲۹ خرداد ۱۳۹۶
از طرح های ضربتی جز خسارت حاصل نخواهد شد. متاسفم از این نگرش