به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ به نقل از یورونیوز، این شهر که در مرز ایران، نخجوان آذربایجان و ارمنستان واقع شده، مسلمانانی با مذاهب گوناگون از جمله شیعیان جعفری و سنی ها را در خود جای داده است. پیروان این دو مذهب در ماه رمضان بر اساس دو دیدگاه مختلف که در خصوص زمان افطار وجود دارد به روزه های خود پایان می دهند. این دو اذان حدودا هشت دقیقه با اختلاف از یکدیگر در شهر طنین انداز می شود.
نکته قابل توجه در این شهر همزیستی جالب معتقدان مذاهب گوناگون عنوان شده به طوریکه برخی اوقات پیروان شیعه جعفری و اهل سنت به همراه یکدیگر و بر اساس یک اذان افطار می کنند.
به گزارش خبرگزاری آناتولی، جنید کولآز، مفتی استان ایغدیر با تاکید بر وجود نگاه احترام آمیز نسبت به دیدگاه های مختلف مذهبی میان ساکنان این شهر به خصوص در باره تفاوت وقت اذان گفته است: «اذان یک دعوت است. این دعوت همه ما را ملزم به فرمان خدا میکند. اذان اجابت دعوت پیامبر خداست. نمازی که میخوانیم و روزهای که میگیریم هم همان است. در واقع هیچ تفاوتی در عبادتهایمان نیست. تنها چند دقیقه اختلاف زمان در وقت نماز مغرب داریم.»
فقه شیعه با استناد به آیه 187 سوره بقره “أَتِمُّوا الصِّیامَ إِلَی اللَّیْلِ” وقت افطار را پایان روز و شروع شب می داند. شیعیان برای باز کردن روزه تا پایان یافتن سرخی آسمان در سمت شرق منتظر می مانند تا مطمئن شوند که شب حلول کرده است حال آنکه اهل سنت به زمان غروب خورشید اکتفا می کنند و احتیاطی برای انتظار تا ذهاب سرخی مشرق قائل نیستند.
منبع:تسینم
انتهای پیام/