به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، این در حالی است که مصرف غذاهای بسیار سالم با داروها نیز می تواند منجر به تداخل دارویی و ایجاد عارضه شود.
شایع ترین تداخلات دارویی با غذاها از این قرارند:
داروهای فشار خون و موز: این داروها٬ مقدار پتاسيم خون را افزایش میدهند. پتاسيم در شرایط طبيعی برای ما مفيد است اما اگر در مصرف آن زیاده روی شود٬ مشکلات قلبی مثل نامنظم بودن ضربان قلب و تپش قلب ایجاد میکند. موز نيز از منابع خوب پتاسيم است. پس اگر همزمان با داروهای فشار خون مصرف شود٬ پتاسيم بدن را به شکل غيرطبيعی افزایش میدهد. سایر منابع غذایی پتاسيم عبارتند از: سبزیجات برگدار٬ پرتقال و جایگزینهای نمک.
داروهای تنظیم کننده کلسترول و گریپ فروت: آب گریپ فروت٬ مقدار اثر این داروها را در خون افزایش میدهد و شایع ترین اثر جانبی آنها یعنی درد پا تشدید می شود. اگر هر داروی دیگری نيز مصرف می کنيد٬ قبل از لذت بردن از گریپ فروت٬ با پزشک مشورت کنيد.
داروهای قلب و شیرین بیان: شيرین بيان حاوی ترکيبی به نامglycyrrhizinاست که در صورت مصرف همزمان با دارویdigoxinباعث نامنظم شدن ضربان قلب و مشکلات وخیم تر دیگر می شود. این ماده غذایی همچنین اثر برخی از داروها مانند داروهای فشار خون، رقیق کننده های خون، مسکن ها و داروهای ضد بارداری را کاهش می دهد.
داروهای رقیق کننده خون و اسفناج: اسفناج و سایر سبزیجات برگدار٬ حاوی ویتامين کا هستند که با داروهای رقيق کننده و ضد انعقاد٬ تداخل ایجاد میکند و اثر این داروها را کاهش میدهد. در نتيجه٬ خطر لخته شدن خون افزایش می یابد.
داروهای تیروئید و گردو: گردو و سایر مواد غذایی پرفيبر٬ مثل آرد لوبيای سویا٬ مانع از جذب صحيح این داروها میشوند. اکثر پزشکان توصيه میکنند که داروهای تيروئيد رو قبل از خواب مصرف کنيد تا بدن شما وقت کافی برای جذب آنها را داشته باشد.
تتراسایکلین و لبنیات: کلسیم موجود در لبنیاتف مانع جذب صحیح آنتی بیوتیک ها می شود. در واقع باید این داروها را یک تا دو ساعت قبل از صرف غذا مصرف کنید تا بدن زمان کافی برای جذب کل دارو را داشته باشد.
منبع:سلامت نیوز
انتهای پیام/