به گزارش حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ نشست خبری چهاردهمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه «نهال» با حضور خاتون حیدری فاروقی دبیر این جشنواره، نگار خسروی مسئول روابط عمومی، آناهیتا هوشان دبیر بخش بین الملل، پیوند اقتصادی دبیر انجمن علمی سیما و متین احمدی از اعضای گروه اجرایی برگزار شد.
خاتون حیدری فاروقی در ابتدای این نشست گفت: این جشنواره زیر نظر معاونت فرهنگی و هنری دانشگاه هنر برگزار و هر سال دبیر آن با انتخابات از بین دانشجویان رشته سینما انتخاب می شود و هر سال گروه جدیدی جشنواره را برگزار می کند. ما خوشحالیم که در جشنواره فیلم کوتاه ایران می توانیم هر چند کم سهمی داشته باشیم.
فاروقی بیان کرد: هدف این جشنواره فراهم آوردن زمینهای برای نمایش توانمندیهای دانشجویان، ارتباط دانشجویان با بدنه سینما و ایجاد فضایی سالم جهت رقابت میان آثار آنهاست.
در ادامه نگار خسروی، مسئول روابط عمومی عنوان کرد: امسال در بخش ملی ۴۰۲ اثر داستانی، تجربی، سال اولی، مستند و انیمیشن، ۱۵۰ عکس و ۴۰ پوستر به دست ما رسید. از میان ۴۰۲ فیلم ۷۱ اثر وارد مسابقه شدند و ۲۶ اثر در بخش جنبی اکران می شود. روز گذشته ۲۹ خرداد داوری بخش عکس و پوستر نیز انجام شد که ۳۸ عکس برای برگزاری نمایشگاه انتخاب شد اما از میان ۴۰ پوستر متاسفانه به دلیل اینکه این آثار در سطحی نبودند که نمایشگاه داشته باشیم تنها داوری انجام شد.
حیدری فاروقی درباره هیات انتخاب و داور جشنواره بیانکرد: در بخش فیلم آقایان مسعود سفلایی، مجید شیخ انصاری و محمد نجاریان اعضای هیات انتخاب جشنواره نهال در چهارمیندوره برگزاری خود هستند. همچنین داوران بخش عکس امسال آقایان سیامک زمردی مطلق، محمد بدرلو و خانم مریم تخت کشیان هستند. در بخش پوستر نیز آقایان مازیار تهرانی و فرشید پارسی کیا به عنوان داور در کنار ما هستند. همچنین با توجه به اینکه تیزر فیلم نقش بسزایی در عرضه فیلم به بازار دارد و برای تبلیغات عنصر موثری محسوب می شود، در این دوره از کارگردانان خواهش کردیم تیزر فیلم هایشان را برای ما بفرستند از همین رو مسابقه ای برای تیزر هم برگزار می کنیم که در سال های پیش این بخش وجود نداشت.
سپس آناهیتا هوشان دبیر بخش بین المللی جشنواره بیان کرد: امسال دومین سالی است که جشنواره فیلم کوتاه «نهال» به صورت بین المللی برگزار می شود. در این دوره ۲۰۰ اثر از ۱۱ کشور از جمله فرانسه، آلمان، سوئیس، آمریکا و ... به دبیرخانه ما ارسال شد. این را هم باید بگویم ما آثاری از دانشگاه های معتبر و بزرگ دنیا مانند دانشگاه اکل سوییس نیز داشتیم. از میان ۲۰۰ فیلم ۲۹ اثر برای نمایش انتخاب شدند که داوری آنها توسط ۴ داور که سه نفر آنها بین المللی و یک نفر ایرانی است، انجام خواهد شد.
وی ادامه داد: ما از برگزاری جشنواره فیلم «نهال» به صورت بین المللی ۲ هدف را در پی داشتیم، یکی اینکه بتوانیم با جشنواره های دیگر دنیا ارتباط برقرار کنیم و فیلم های بخش ملی را بعد از برگزاری جشنواره «نهال» به جشنواره های دیگر بفرستیم. دوم اینکه بچه های ما بتوانند با آثار دیگر کشورها آشنا شوند و از آنها چیزی یاد بگیرند به همین ترتیب آثاری را انتخاب کردیم که هم نوآوری داشته و هم تجربی باشند.
هوشان در ادامه با اشاره به برگزاری کارگاه ها گفت: ما کارگاهی را پیش از برگزاری جشنواره با حضور یک استاد خارجی برگزار کردیم؛ در این کارگاه 4 روزه که با حضور فیلیپ تریر هرمان، استاد فرانسوی برگزار شد، به مقوله ویدئوآرت پرداخته شد.
سپس حیدری فاروقی اظهار کرد: امسال سعی داریم در روزهای برگزاری جشنواره تعدادی نشست داشته باشیم، تاکنون سه کارگاه قبل از تاریخ جشنواره برگزار کرده ایم. برای مثال کارگاه تدوین با حضور بهرام دهقانی و کارگاه دیگری با حضور سینا کرمانی زاده درباره شناخت نور برگزار شد. به همین ترتیب سعی داریم نشست هایی را در طول جشنواره برگزار کنیم. به غیر از کارگاه ها تلاش های دیگری می کنیم که جشنواره «نهال» را به گونه ای برگزار کنیم تا وحدتی بین شاخه های آن باشد.
دبیر جشنواره فیلم کوتاه «نهال» عنوان کرد: امسال سعی کردیم به سینمای تجربی توجه و از آن حمایت کنیم زیرا متاسفانه سینمای ما در بخش تجربی دچار گنگی است و تعریف مشخصی از سینمای تجربی وجود ندارد.
در ادامه پیوند اقتصادی دبیر انجمن علمی سینما با اشاره به بخش بزرگداشت این جشنواره بیان کرد: در مورد بزرگداشت ها باید بگویم که ما هر سال بزرگداشتی برای اهالی سینما برگزار می کنیم، امسال نیز برای «محمدحسین فرج» که از پیشکسوتان سینما و همچنین از استادان دانشگاه است، بزرگداشتی برگزار می کنیم. وی اضافه کرد: معتقدیم جشنواره نهال به بچههای سینما کمک میکند و به آنها انگیزه میدهد تا فیلم بسازند و فعالیت داشته باشند. امیدوارم نهادهای سینمایی و دانشگاهی از جشنواره فیلم نهال حمایت کنند و تعامل خوبی با ما داشته باشند.
سپس متین احمدی از اعضای گروه اجرایی درباره اهمیت بخش سال اولی گفت: جشنواره فیلم «نهال» در دانشگاه مهمترین فرمی است که دانشجویان ما می توانند در آن شکل بگیرند، آنها می توانند فیلم های خود را به جشنواره ارسال کنند و از این طریق انگیزه بگیرند.
در ادامه حیدری فاروقی با اشاره به تاریخ برگزاری جشنواره عنوان کرد: تاریخ برگزاری این دوره از جشنواره با دوره های دیگر کمی متفاوت است زیرا انتخابات ریاست جمهوری و شروع ماه مبارک رمضان برگزاری آن را به تعویق انداخت. از همین رو جشنواره فیلم «نهال» از تاریخ ۷ تا ۱۴ تیر ماه برگزار می شود. سالن فارابی و سالن سیف الله داد خانه سینما برای نمایش آثار انتخاب شده است. به همین ترتیب از همین جا باید اعلام کنیم خوشحالیم که خانه سینما در کنار جشنواره است. ما از ساعت ۱۲ ظهر تا ساعت ۲۴ به نمایش فیلم ها خواهیم پرداخت. همچنین مراسم افتتاحیه و اختتامیه جشنواره در فرهنگسرای اندیشه برگزار خواهد شد. متاسفانه نتوانستیم با مرکزی که سال های قبل افتتاحیه و اختتامیه در آنجا برگزار می شد، تعامل داشته باشیم. بسیاری از نهادها حامی کارهای دانشجویی نیستند و جا دارد از حامیان این رویداد سینمایی دانشجویی تقدیر کنیم. همچنین سعی داریم فیلم ها را در دانشگاه شیراز نیز نمایش دهیم.
دبیر جشنواره فیلم کوتاه «نهال» در پایان گفت: فیلم هایی که امسال به دست ما رسیده کمی تلخ هستند اما باید بپذیریم آنها از واقعیت های جامعه ما نشأت می گیرند. وی همچنین اضافه کرد. که امسال آثار جشنواره در یکی از دانشگاه های شیراز نیز به نمایش درمی آید.
در انتهای این جلسه از پوستر چهاردهمین جشنواره بین المللی فیلم دانشجویی نهال رونمایی شد.
انتهای پیام/