به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از لرستان؛ یعقوبیفر، در جلسه ستاد مدیریت بحران و اطفاء حریق این شهرستان گفت: با توجه به نقش جوامع روستایی در جلوگیری از وقوع و اطفاء حریق، ستاد مدیریت بحران این شهرستان باید در روستاها برگزار شود.
وی گفت: با توجه به فاصله مکانی روستاها از مرکز شهر بروجرد، در صورت وقوع هر گونه آتشسوزی با توجه به زمانبر بودن حضور نیروهای آتشنشانی در محل زمان طلایی برای مهار آتش از بین میرود.
بخشدار اشترینان با اشاره به حجم بالای مرتعی بروجرد گفت: گاه آتشسوزی در حاشیه روستاهای قرار گرفتن در دامنه تپهها و کوهها رخ میدهد و در چنین شرایطی امکان انتقال تجهیزات مهار آتش به محل آتشسوزی وجود ندارد.
یعقوبیفر افزود: گاه امکان استفاده از تجهیزات سختافزاری مهار آتش در برخی مناطق روستایی وجود ندارد، بنابراین باید تمرکز را بر روی آموزش جامعه روستایی و بهرهمندی از ظرفیت آنان در خاموش کردن آتشسوزیهای احتمالی متمرکز کرد.
وی در ادامه گفت: در صورت جوامع روستایی آموزشهای لازم را فرا گیرند، در مواجهه با بحران و آتشسوزی نقش حمایتی بسیار موثری را ایفا کرده و سهم قابل توجهی را در مهار آتش و رفع بحران به خود اختصاص میدهند.
بخشدار اشترینان گفت: با توجه به آنچه که گفته شد، به نظر میرسد که ستاد مدیریت بحران شهرستان بروجرد باید بخش قابل توجهی از توان خود را حول محور آموزش و آمادهسازی جوامع روستایی متمرکز کند.
یعقوبیفر افزود: به این ترتیب جلسات ستاد مدیریت بحران و اطفاء حریق بروجرد باید در سطح روستاهای این شهرستان برگزار شود، تا سطح بازدهی و اثربخشی بسیار بیشتری را رقم بزند.
وی گفت: از سویی با برگزاری جلسات مختلف با دهیاران و شوراهای روستایی این امکان فراهم میآید که آموزشهای ارائه شده به آنان در سطح روستاها انتقال و انعکاس یابد، تا علاوه بر ارتقاء میزان آگاهی روستائیان، از بروز آتشسوزیها در مزارع، مراتع و عرصههای منابع طبیعی جلوگیری شده و کاسته شود.
انتهای پیام / د