به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، دلیل لکنت زبان همچنان برای دانشمندان نامشخص است، با این وجود یک مطالعه نوین در این خصوص که چرا برخی افراد برای بیان کلمات با مشکل مواجه می شوند توضیحات جالبی پیدا کرده است. بنا بر این مطالعه افراد مبتلا به لکنت زبان، در قسمتی از مغز به نام ناحیه بروکا با کاهش جریان خون مواجه هستند.
به گزارش دیلی میل، پیش از این محققان برای این که دلیل لکنت زبان را پیدا کنند بر اصول مکانیکی صحبت کردن تمرکز کرده و این فرضیه را مطرح کرده بودند که لکنت زبان احتمالا بر اثر مشکلات موجود در تارهای صوتی یا زبان ایجاد می شود. با این حال مطالعه نوین که در مجله Human Brain Mapping به چاپ رسیده نشان می دهد که مسئله بیشتر یک مشکل مغزی است تا مکانیکی.
محققان با استفاده از تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI) جریان خون را در مغز ۲۶ فرد مبتلا به لکنت و ۳۶ فرد سالم اندازه گیری کردند. نتایج نشان داد افرادی که لکنت زبان دارند با کاهش جریان خون در ناحیه بروکا مغز خود مواجه هستند و شدت این عارضه با میزان لکنت زبان در این افراد همبستگی مستقیم دارد.
ناحیه بروکا نقش مهمی در صحبت کردن افراد دارد. مشخص شده که این بخش از مغز حرکات لازم برای صحبت کردن را هدایت می کند. همچنین نشان داده شده است که ناحیه بروکا مغز در فرآیند «بازیابی لغات» نقش دارد. در این فرآیند مغز یک مفهوم ذهنی را در قالب کلمات در می آورد.
محققان می گویند جریان خون با درجه لکنت ارتباط معکوس دارد. هرچه خون کمتری در این بخش از مغز جریان یابد، لکنت شدیدتر است.
هنوز دلیل بروز این اختلال در جریان خون مغزی مشخص نیست، اما این یافته نوین به محققان کمک می کند که با تمرکز بر بخش هایی از مغز که مسئول لکنت زبان هستند، روش های درمانی جدیدی برای این عارضه پیدا کنند.
منبع: آکا
انتهای پیام/