معاون فنی اداره بهداشت محیط و سلامت کار وزارت بهداشت به مسافران عیدفطر برای حفظ سلامتى توصیه هایى کرد و نسبت به برخى موضوعات هشدار داد.

با رعایت این نکات طعم شیرین سفر را بچشید/ مصرف یخ هاى کنار جاده اى ممنوع!محسن فرهادی معاون فنی اداره بهداشت محیط و سلامت کار وزارت بهداشت در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با اشاره به آغاز تعطیلات عید فطر و رعایت بهداشت در طول سفر اظهار کرد: در سفر‌ها مردم به بهداشت محلی که تصمیم اسکان در آن را دارند و نوع آب مصرفی توجه ویژه‌ای داشته باشند و در صورتى که از اتصال آب مورد استفاده به شبکه آب شرب شهر و روستا مطمئن نیستند از مصرف آن خوددارى کرده و از آب بسته‌بندی یا بطری استفاده کنند.

وی افزود: مردم باید به تابلو‌های نصب شده هشداردهنده به خصوص در محل شیر آب‌ها توجه کنند و در صورت مشاهده تابلو‌ « این آب آشامیدنی نیست » به هیچ وجه از آن استفاده نکنند.

غذاهایى که سفر را به کامتان تلخ مى کنند

فرهادی با بیان اینکه در فصول گرم خطر ابتلا به مسمومیت‌های غذایی وجود دارد، گفت: موادغذایی به خصوص غذا‌هایی که حاوی گوشت هستند، نباید بیش از ۲ ساعت خارج از یخچال نگهداری شوند و هنگام مصرف نیز به خوبی گرم شوند تا دمای غذا به بالای ۷۰ درجه رسیده و عوامل میکروبی آن از بین برود.

معاون فنی اداره بهداشت محیط و سلامت کار وزارت بهداشت با اشاره به خطر انتقال بیماری از میوه و سبزیجات در فصول گرم اظهار کرد: در همه فصول مصرف میوه و سبزی توصیه می‌شود، اگرمسافران برای صرف غذا به رستوران‌ها مراجعه می‌کنند، به سلامت میوه و سبزی‌ها توجه کرده و بهتر است سالاد و سبزی بسته بندی و دارای پروانه ساخت وزارت بهداشت درخواست کنند.

یخ کنار جاده اى و قالبى ممنوع!

وی با بیان اینکه سلامت یخ‌های قالبی کنار جاده‌ها مورد تایید نیست، افزود: مسافران در طول سفر از یخ‌هایی که  سلامت آنها مورد اطمینان نیست استفاده نکنند زیرا یخ‌های قالبی، یخ صنعتی و غیر قابل شرب بوده و در صورت نیاز از  یخساز‌هایی که به شبکه آب شرب مطمئن وصل هستند، استفاده کنند.

خطر لباس اجاره اى در آب گرم و استخر‌ها

فرهادی با اشاره به استفاده از استخر و آب گرم‌ها در سفر به مسافران هشدار داد: به منظور رعایت بهداشت و جلوگیری از انتقال بیماری‌ها از لباس‌های عمومی و کرایه‌ای شنا استفاده نشود و هر فردی باید لباس اختصاصی داشته باشد، مسافران اگر لباس شنا همراه ندارند لباس مورد نیاز خود را خریداری کنند.

معاون فنی اداره بهداشت محیط و سلامت کار وزارت بهداشت افزود: در فصل گرما افرادی که درطبخ و تهیه غذا دخالت دارند باید علاوه بر رعایت بهداشت فردی به منظور جلوگیری از انتقال بیماری، بهداشت ابزار و ظروفی را که غذا در آنها تهیه می‌شود، بیشتر مورد توجه قرار دهند.

وی ادامه داد: به طور کلی در تهیه موادغذایی در طول سفر به رعایت بهداشت در آشپزخانه، شست و شو دست، رعایت بهداشت فردی تهیه کننده غذا، بهداشت ظروف مورد استفاده حتی ظروف یکبارمصرف توجه کرد.

فرهادی تاکید کرد: پس از استفاده از سرویس‌های بهداشتی عمومی در طول سفر شست و شوی دست‌ها نکته کلیدی در حفظ سلامتی و رعایت بهداشت محسوب شده و نباید به ضدعفونی کننده‌ها اکتفا کرد، زیرا شست و شو دست بر استفاده از موادضدعفونی کننده مقدم است.

معاون فنی اداره بهداشت محیط و سلامت کار وزارت بهداشت یادآور شد: سامانه ۱۹۰ معاونت بهداشت وزارت بهداشت ۲۴ ساعته آماده دریافت شکایات و پیشنهادات مردمی است و مردم در صورت مشاهده هر گونه تخلف آن را گزارش دهند.

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.