به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، در ابتدای برنامه «تیتر امشب» علی مرادلو مشاور وزیر صنعت در بخش خودرو درباره قیمت گذاری خودرو گفت: قسمت عمده قیمت گذاری در کشور از سوی دو خودرو ساز عمده صورت می گیرد ولی باید انگیزه رقابت بین آنها موجود باشد.
او با اشاره به این که قیمت خودرو را باید حاشیه بازار تعیین کند گفت : قیمت خودرو بدون مجوز شورای رقابت افزایش نمی یابد و شورای رقابت هم برای افزایش خود یک فرمولی دارد که طبق آن ضرایبی را اعمال و قیمت خودرو را محاسبه می کند.
مرادلو افزود: شورای رقابت بر اساس فرمولاسیون خود افزایش قیمت می دهد که مواد اولیه و حقوق و دستمزد هم روی قیمت ها اثر دارد.
مشاور وزیر صنعت درباره انتقاد ها از فاقد کیفیت و آپشن های ایمنی خودروها افزود: هیچ محدودیتی برای تولید ایربک نداریم و این سفارش دهنده است که تعیین کننده است.
او افزود: استانداردهای ما از 52 عدد به 82 عدد خواهد رسید و استاندارهای خودرو باید اجباری شوند و در مقابل باید کیفیت سوخت هم استاندارد شود.
مرادلو با بیان این که باید ظرفیت تولید خودرو را به 3 میلیون برسانیم گفت: در این صورت عرضه بیشتر از تقاضا می شود و در نهایت 30 درصد از تولید را صادر می کنیم.
مشاور وزیر صنعت همچنین با تاکید بر این که بازار خارجی خودروی به روز می خواهد و وزارت صنایع مذاکرات طولانی با دو خودروساز بزرگ در زمینه قطعه سازی و صادرات خودروهای به روز انجام داده است افزود: این دست ما را برای رقابت جهانی باز می کند.
منصوری عضو شورای قیمت گذاری خودرو نیر در ادامه برنامه گفت: در خودرو سازی ما نقص بزرگی در خصوص تعیین قیمت ها وجود دارد.
او با بیان این که عرضه و تقاضا باید قیمتها را مشخص می کند افزود: وقتی ما انحصار را به وجود می آوریم یعنی میزان عرضه محدود است و طبیعی است که شورای رقابت به وجود می آید تا قیمت را مشخص کند.
عضو شورای قیمت گذاری خودرو گفت: خودروسازی چون رقابت نبود موفق نبود همین سبب شد کالای گران تولید بشود و این مردم هستند که تاوان آن را می دهند
او با اشاره به رشد 500 درصدی قیمت دلار در 8 سال اخیر گفت: با وجود این خودرو سازی قادر به صادرات نیست.
امیرحسن کاکایی استاد دانشگاه هم در گفتگوی تلفنی با برنامه گفت: همه موافقیم که قیمتها را حاشیه بازار تعیین می کند و رقابت سهمی در تعیین قیمت ندارد اما تمرکز به اشتباه روی قیمت گذاری است و ما با اعمال قیمت گذاری هنوز نتوانسته ایم انحصار قیمت گذاری را بشکنیم و متاسفانه باز به ساختارهای انحصاری بازگشته ایم.
کاکایی با اشاره به این که در حال حاضر کشش بازار کم است در مورد گران شدن خودرو گفت: آنچه اشکال دارد این است که صنعت خودرو سازی به وسیله بخش دولتی اداره می شود که خود نشان دهنده اشکال در مکانیزم قیمت گذاری است.
این کارشناس با بیان این که نحوه قیمت گذاری مشکل دارد افزود: مدیریت غلط بر صنعت خودرو باعث می شود بهره وری در صنعت خودرو بالا نرود و رقابت ظاهری به وجود بیاید ولی اشکالات ساختاری و سیستمی نمی گذارد خودروسازهای کوچک رشد کنند یا دوام بیاورند.
کاکایی از ضعیف شدن ارتباط صنعت خودرو با دانشگاه انتقاد کرد و گفت: یکی از دلایل کم بودن بهره وری همین است.
او گفت: اگر توجه به بهره وری نکنید افزایش کیفیت باعث افزایش قیمت می شود.
منصوری با تاکید بر توجه خودرو سازان به بهره وری گفت: برای بهبود و افزایش بهره وری نیاز به سرمایه گذاری است و باید مسایل سخت افزاری و نرم افزاری لازم ایجاد یا اصلاح شود.
منبع: پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر
انتهای پیام/