نرم‌افزار کاسپرسکی در آمریکا از محبوبیت بالایی برخوردار است هرچند مقامات آمریکایی مدت‌هاست نگرانی خود را از نفوذ احتمالی نهادهای اطلاعاتی روسی در این شرکت اعلام کرده‌اند.

تلاش سناتورهای آمریکایی برای ممنوعیت استفاده از نرم‌افزارهای شرکت روسی کاسپرسکی در ارتش آمریکابه گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری رویترز،  چند سناتور آمریکایی روز چهارشنبه تلاش کردند استفاده از محصولات شرکت روسی امنیت سایبری کاسپرسکی را در ارتش این کشور به دلیل ترس از نفوذ دولت روسیه در این شرکت ممنوع کنند. این تلاش ها پس از آن صورت گرفت که پلیس فدرال آمریکا (اف.بی.آی) ­روز سه شنبه چندین نفر از کارکنان شرکت کاسپرسکی در آمریکا را مورد سوال قرار داد.

دو منبع که خواستند هویتشان فاش نشود به خبرگزاری رویترز گفتند ماموران اف.بی.آی بدون ارائه مجوز قضایی، به منزل چندین نفر از کارکنان شرکت کاسپرسکی در شهرهای مختلف آمریکا وارد شدند.

شرکت کاسپرسکی نیز روز چهارشنبه در بیانیه ای تایید کرد ماموران اف.بی.آی گفتگوهایی مختصر با چندین نفر از کارکنان این شرکت در آمریکا داشته اند. پلیس فدرال تا کنون در این رابطه اظهارنظری نکرده است.

روز چهارشنبه و پس از این مصاحبه ها، لایحه سیاست بودجه دفاعی به تصویب کمیته نیروهای مسلح سنا رسید که بر اساس آن وزارت دفاع آمریکا به دلیل «آسیب پذیر بودن شرکت امنیت سایبری کاسپرسکی در برابر نفوذ دولت روسیه» از استفاده از پلتفرم های نرم افزاری این شرکت منع شد.

جین شاهین، سناتور دموکرات که لایحه بودجه دفاعی را برای گنجاندن موضوع استفاده نکردن از پلتفرم های مورد استفاده کاسپرسکی در ارتش اصلاح کرد، در بیانیه ای گفت «روابط شرکت کاسپرسکی و کرملین بسیار نگران کننده است.»

سناتور شاهین گفت کنگره و دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا معتقدند نمی توان برای حفاظت از زیرساخت های حیاتی آمریکا به خصوص سیستم های رایانه ای حیاتی امنیت کشور به شرکت کاسپرسکی اعتماد کرد. این لایحه باید از تصویب کامل سنا و مجلس نمایندگان بگذرد و سپس به امضای ترامپ برسد تا تبدیل به قانون شود. ماه گذشته مقامات ارشد امنیتی آمریکا در جلسه استماع کمیته اطلاعات سنا اعلام کردند مشغول بازبینی استفاده دولت از محصولات شرکت کاسپرسکی هستند.

نمایندگان کنگره آمریکا معتقدند مسکو می تواند از محصولات نرم افزاری شرکت روسی کاسپرسکی برای حمله به شبکه های رایانه ای آمریکا استفاده کند؛ نهادهای اطلاعاتی آمریکا روسیه را به هک کردن و انتشار ایمیل های حزب دموکرات در تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری سال 2016 این کشور متهم می کنند ولی روسیه همواره این اتهامات را رد کرده است.

هنوز مشخص نیست آیا تحقیقات مربوط به کاسپرسکی با تحقیقات رابرت مولر در موضوع مداخله روسیه در انتخابات و ارتباط احتمالی این کشور با برخی اعضای دفتر دونالد ترامپ نامزد وقت جمهوری خواهان مرتبط است یا خیر.

یوجین کاسپرسکی، بنیانگذار و مدیرعامل شرکت کاسپرسکی در واکنش به نگرانی های مقامات آمریکایی در یک جلسه پرسش و پاسخ گفت آماده است در جلسه سنا حاضر شود و به هر نوع نگرانی در رابطه بامحصولات شرکتش پاسخ دهد.

نرم افزار ضد بدافزار کاسپرسکی در آمریکا و دیگر کشورها از محبوبیت بالایی برخوردار است هرچند مقامات آمریکایی مدت ها است نگرانی خود را از نفوذ احتمالی نهادهای اطلاعاتی دولت روسیه در این شرکت اعلام کرده اند. شرکت کاسپرسکی دائما اعلام کرده است هیچ ارتباطی با هیچ دولتی ندارد و تمامی اتهامات وارده به این شرکت برای اثبات جاسوسی دولت روسیه از طریق نرم افزارهای تولیدی این شرکت بی پایه و اساس هستند. نهادهای اطلاعاتی آمریکا معتقدند شرکت کاسپرسکی حداقل از سال 2012 و پس از ورود افراد مرتبط با سه نهاد اطلاعاتی دولت روسیه به رده های مدیریتی این شرکت، ارتباطات بسیار نزدیکی با دولت روسیه داشته است.

 

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار