۲۰۰ هکتار از رویشگاه شمشاد‌های خزری مازندران در اثر آفت شب پره خشک شد.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری، ستار بابایی مدیرکل منابع طبیعی مازندران – منطقه ساری گفت : از کل مساحت بیش از هفت هزار هکتاری از رویشگاه‌های شمشاد حوزه این اداره کل۱۲۲ هکتار از شمشادستان های ساری تا ۱۶ خردادماه امسال آلوده به آفت شب پره است

وی افزود: پارک جنگلی نور به مساحت ۷ هکتار، جنگل تلوشهر حوزه شهرستان نور به مساحت ۵۰ هکتار، جنگل اشتروش حوزه شهرستان نور ۳۵ هکتار، جنگل رزکه حوزه شهرستان آمل به مساحت ۲۰ هکتار و جنگل شاهبند حوزه شهرستان نکا به مساحت ۱۰ هکتار به آفت شب‌پره مبتلا شدند.

مدیرکل منابع طبیعی مازندران – منطقه ساری گفت : اقداماتی شامل انجام عملیات گشت و سرکشی روزانه همه رویشگاه‌های شمشاد حوزه اداره کل به وسعت بیش از هفت هزار هکتار به‌منظور پیش‌آگاهی و در صورت لزوم کانون کوبی مناطق آلوده، شناسایی اولین منطقه آلوده به این آفت در پارک جنگلی نور برای مهار آفت شب ‌پره  انجام‌ شده است.

بابایی افزود: برگزاری دو جلسه کارگروه تخصصی گیاه‌پزشکی منابع طبیعی اداره کل به‌منظور بررسی وضعیت شب‌پره شمشاد و راهکارهای مقابله با آن و مکاتبه با پدافند غیرعامل استانداری مازندران و مدیریت بحران استان و گوشزد خطرات آفت شب‌پره و درخواست همکاری و محلول‌پاشی مناطق بحرانی به وسعت ۳۷ هکتار طی دو مرحله ازجمله اقدامات است.

مرگ تدریجی شمشادهای خزری در مازندران

 

رحمت علیزاده معاون اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری نوشهر نیز با بیان اینکه برخی از درختان و گونه‌های مقاوم جنگل‌های شمال مانند شمشاد، ملج و شب خوس در حال از بین رفتن است گفت:  جنگل‌های شمال از منظرهای مختلف ازجمله تجاری دارای اهمیت است.

وی افزود: طبق نظر کارشناسان، استفاده از تله‌های نوری، شیوه‌ای آسان و اغلب مؤثر و بی‌خطر برای جمع‌آوری انواع زیادی از حشراتی که آفت درختان جنگلی هستند، ازجمله آفت نوپدید شب‌پرهٔ شمشاد، محسوب می‌شود.

معاون اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری نوشهر گفت: با توجه به شب‌پرواز بودن آفت شب‌پرهٔ شمشاد و در اجرای مصوبات دبیرخانهٔ واپایش (کنترل) و مبارزه با آفت شب‌پرهٔ شمشادِ اداره کل منابع طبیعی نوشهر، برای مهار آفت شمشاد و به‌منظور کاهش انبوهی جمعیت آفت در عرصه‌های جنگلی، به‌صورت آزمونه‌ای (پایلوت) در منطقهٔ پارک جنگلی سی‌سنگان تعداد ۲۰ عدد تلهٔ نوری به همت کارشناسان اداره حفاظت و حمایت نصب شد.

رحمت علیزاده افزود: نخستین آلودگی رویشگاه‌های شمشاد در حوزه این اداره کل در ۷ مردادماه سال ۹۵ در مناطق شمشادی پارک جنگلی آشتیانی شهرستان نور با خسارت شدید مشاهده و گزارش‌شد.

مرگ تدریجی شمشادهای خزری در مازندران

امین وطن دوست کارشناس ارشد گیاهپزشکی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری منطقه ساری گفت:آفت شب پره که از خرداد ماه امسال در میان شمشاد‌ها مشاهده شد و به سرعت تکثیر یافته و از برگ‌ها و پوست درخت تغذیه کرده و موجب مرگ آن‌ها می‌شود و در صورتیکه کنترل نشود، تمام شمشاد‌های شمال کشور را آلوده و نابود خواهد کرد.
وی افزود: سرعت زاد آوری شب پره برگ خوار ۲۰۰ تا ۵۰۰ تخم در هرماه است که با توجه به تخم گذاری زیاد و تکثیر در پنج نسل می‌توان تصور کرد فاجعه‌ای در راه است.
وی گفت: این آفت پس از تغذیه از برگ درختان سراغ پوست درخت رفته و با خوردن آن، موجب مرگ سرشاخه‌ها و استمرار خسارت آن موجب نابودی کامل شمشاد می‌شود.
کارشناس ارشد گیاهپزشکی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری منطقه ساری غیربومی بودن آفت، سرعت گسترش در کمتر از یک دهه، چند نسلی بودن و شدت خسارت در هر نسل را از موارد اهمیت این آفت برشمرد.

مرگ تدریجی شمشادهای خزری در مازندران

انتهای پیام/آ

طغیان شب پره ها با آمدن تابستان 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.