بزودی؛

احداث سد بر روی رودخانه زهره

مدیر جهاد کشاورزی هندیجان موافقت خود در خصوص احداث سد بر روی رودخانه زهره در این شهرستان را اعلام کرد.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، جمشید اسلامیان، مدیر جهاد کشاورزی هندیجان با اعلام پذیرش ساخت سد بر روی رودخانه این شهرستان از سوی وزارت نیرو اظهار کرد: خشکسالی چند سال اخیر در حوزه آبریز زهره ضروت احداث هر چه سریع تر سد بر روی این رودخانه را بیش از پیش برجسته کرده است.

 

وی بیان داشت: کلیات احداث سد بر روی رودخانه هندیجان به منظور جلوگیری از هدر رفت آب و ممانعت از افزایش شوری ناشی از پیشرفت آب دریا به رودخانه توسط وزارت نیرو پذیرفته شده و به زودی شاهد انعقاد قرارداد مطالعات اجرای آن خواهیم بود.

 

اسلامیان افزود: کارشناسان وزارت نیرو تاکنون 4 بار از منطقه بازدید و در نهایت با پذیرش اجرای آن به عنوان قدم اول و انجام مطالعات لازم و اجرای آن شاهد تحولی در کشاورزی این شهرستان خواهیم بود.

 

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان هندیجان خاطرنشان کرد: پیشنهاد ما احداث سدی لاستیکی و قابل ارتجاع است که بتواند دبی های سیلابی را از خود عبور و مانع عبور شناورها نیز نشود است و برای این منظور دو نقطه توسط مسئولان به کارشناسان وزارت پیشنهاد شده است.

 

وی گفت: با تصمیم کارشناسان وزارت نیرو محل و نوع سازه سد پس از انجام مطالعات تعیین خواهد شد.

 

جمشید اسلامیان اذعان داشت: برآورد مسئولان این است که برای حفظ کشاورزی منطقه این سازه باید بر روی رودخانه هندیجان اجرا شود زیرا حدود 20 هزار هکتار اراضی هندیجان به دلیل کمبود آب مدت هاست که زیر کشت نرفته اند و کشاورزی و دامپروری در منطقه در بحران قرار گرفته و اجرای این طرح بخشی از این مشکلات را حل خواهد کرد.

 

وی تصریح کرد: خشکسالی هایی که در چند سال اخیر در منطقه وجود داشته است ضروت ایجاد این سد را برجسته کرده زیرا علاوه بر تاثیر مستقیم بر افزایش سطح زیر کشت موجب کنترل ریزگردها در منطقه نیز خواهد شد.

 

اسلامیان بیان داشت: کشاورزی هندیجان زمانی یک برند در سطح کشور بود ولی به دلیل مشکلات تامین آب در حال حاضر تنها گندم در این شهرستان با کاهش سطح زیر کشت کاشته می شود.

 

این مقام مسئول در خصوص تاثیر احداث این طرح بر کشت تابستانه کشاورزان اذعان کرد: کشت تابستانه مدت هاست به دلیل کمبود منابع آب در شهرستان ممنوع شده است و عملاً در تابستان هیچ محصولی در منطقه کشت نمی شود و احداث این سد در صورت تامین و تخصیص آب برای کشت تابستانه توسط وزات نیرو بر کشت تابستانه نیز موثر خواهد بود.

 

جمشید اسلامیان با تاکید بر مدیریت منابع آب در حوزه آبریز زهره اذعان داشت: کنترل میزان آب ورودی به رودخانه زهره و تقسیم عادلانه بین شهرستان های پائین دست از جمله هندیجان که در انتهای این رودخانه قرار دارند، همچنین بستن انهار سنتی و جلوگیری از کشت بی رویه محصولات آبی مانند برنج در شهرستان های بالادست می تواند بخش دیگری از مشکلات کشاورزان هندیجان را حل کند.

 

وی تاکید کرد: آبی که در حال حاضر وارد رودخانه هندیجان می شود به انداره حق آبه زیست محیطی آن هم نمی رسد و شاهد خشک شدن مکرر رودخانه در مقابل روستاهای بالادست هندیجان هستیم.

 

انتهای پیام/گ

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
مهدی
۰۱:۰۸ ۱۰ تير ۱۳۹۶
این کار باید چند سال پیش انجام می شد تا این همه خسارت وکوچ اجباری روستاییان نباشیم
امیدوارم این سد هر چه زودتر احداث شود تا مشکلات کشاورزان که تنها درآمد روستاییان منطقه میباشد برطرف گردد.
آخرین اخبار