به گزارش خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، حسین دلشب ظهر امروز در نشست بررسی زیستگاه های حیات وحش استان بوشهر با بیان اینکه مناطق حفاظت شده استان بوشهر 7.5 درصد کل مساحت این استان بوشهر تشکیل میدهد اظهار داشت: با برنامهریزی انجام شده مناطق حفاظت شده استان تا 11 درصد که استاندارد جهانی است افزایش مییابد.
وی مساحت، مناطق حفاظت شده استان بوشهر را 180 هزار هکتار دانست و خاطرنشان کرد: بهزودی مناطق جدید دیگر استان بوشهر که پناهگاه حیات وحش است به این ظرفیت افزوده میشود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر، مناطق حفاظت شده خارگ و مند را از پناهگاههای مهم حیات وحش در استان بوشهر دانست و تصریح کرد: پناهگاه حیات وحش مند و خارگ از مهمترین زیستگاههای آهو در استان بوشهر است که افزایش آهوان بیش از توان زیستگاه یکی از معضلات محیط زیست محسوب میشود.
دلشب با بیان اینکه تاکنون افزون بر یکهزار و 200 آهو در مناطق یاد شده سرشماری شدهاند گفت: یکهزار و 200 راس آهو در مناطق حفاظت شده استان بوشهر شامل 500 راس در جزیره خارگ و 700 راس نیز در منطقه حفاظت شده مُند سرشماری شدند که زیستگاه آهوان خارگ به سبب محدودیت مکان، ظرفیت نگهداری آنها را نمیدهد.
وی با بیان اینکه تفاوت ژنتیکی بین آهوان را امکان انتقال به مکان دیگر را با مشکل مواجه کرده است افزود: مشکل موجود در این زمینه نبود امکان انتقال راحت آنها به سبب تفاوت ژنتیکی بین گونههای آهوان است که این اختلاط ژنی میتواند بسیار خطرناک باشد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر با اشاره به بروز مشکل افزایش جمعیت حیات وحش در محیط محدود خاطرنشان کرد: افزایش جمعیت گونههای جانوری بیش از توان زیستگاه میتواند سبب بروز مشکلاتی برای حیات جانوری شود چراکه در سالهای 84 تا 86 با شیوع بیماری بین آهوان جزیره خارگ سبب افزایش مرگومیر آنان شد.
دلشب با اشاره به افزایش جمعیت آهوان در مناطق حفاظت شده گفت: با اجرای طرحهای زیست محیطی و با مشارکت و همکاری مردم و افزایش زاد و ولد در آهوان، جمعیت این جانوران در منطقه یاد شده بیشتر شد.
وی با اشاره به اینکه جمعیت آهوان خارگ بیش از ظرفیت زیستگاهی آنان است گفت: به سبب نبود دشمن طبیعی، تامین علوفه و جلوگیری از شکار، سبب شد که تعداد آهوان در منطقه حفاظت شده خارگ افزایش یابد که اکنون جمعیت این جانوران در خارگ بیش از ظرفیت زیستگاهی جزیره شود.
انتهای پیام /پ