به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو، محمودرضا حقی فام با اشاره به مصوبه دولت گفت: زمانی میتوانیم از مردم درخواست کنیم میزان مصرف انرژی خود را کاهش دهند که دستگاههای اجرایی ابتدا از خود شروع کرده و سعی کنند با مدیریت، مصرف را در ساختمانها و ادارات دولتی کاهش دهند.
هیات وزیران چهارشنبه هفتم تیرماه کلیه وزارتخانه ها و مؤسسات و شرکت های دولتی، بانک ها، شهرداری ها و سایر نهادهای عمومی غیر دولتی و بنگاه های تولیدی را مکلف کرد در فصل تابستان به نحوی در مصرف انرژی برق مدیریت کنند که مصرف آنها نسبت به مدت مشابه در سال قبل حداقل 10 درصد کاهش یافته و به منظور مدیریت برق مصرفی تجهیزات سرمایشی، دمای محیط کار حداقل 25 درجه سانتیگراد تنظیم و سیستم های سرمایشی و روشنایی پس از پایان وقت اداری از مدار خارج شود.
حقی فام در این ارتباط اظهار امیدواری کرد دستگاههای اجرایی این امر را در طول سال بهویژه در زمان پیک بار مصرف در تابستان جدی بگیرند.
وی گفت: اجرای این طرح در دستگاههای اجرایی میتواند نقش بسیار موثری در کاهش پیک بار داشته باشد، چرا که مصرف برق دستگاههای اجرایی دولتی حدود هفت درصد از کل مصرف انرژی کشور را شامل می شود.
معاون توزیع توانیر با اشاره به یکی از بندهای مصوبه دولت مبنی بر استفاده از مولدهای اضطراری توسط دستگاههای اجرایی گفت: در دستگاههای اجرایی معمولا مولدهای اضطراری وجود دارد که بعضا ممکن است در طول سال کمتر مورد استفاده قرار گیرد، اما بر اساس این مصوبه مجموعههای دولتی مکلف شدند این مولدها را در وضعیت آماده باش نگه دارند تا در زمانیکه ضرورت به استفاده از آنها بهویژه در زمان پیک شد، در اسرع وقت وارد مدار شوند.
وی ادامه داد: سال گذشته از محل مدیریت مصرف توانستیم حدود سه هزار و 80 مگاوات پیکسایی داشته باشیم و پیش بینی میشود در سال جاری این میزان به 4 تا 5 هزار مگاوات برسد.
معاون توزیع توانیر اضافه کرد: پیش بینی ابتدایی ما رشد بار حدود پنج درصد بود اما این روزها شاهد افزایش بار 10 درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته هستیم که امیدواریم بتوانیم با کمک مردم در سال جاری نیز شاهد هیچ گونه خاموشی برنامه ریزی شده در کشور نباشیم.
انتهای پیام/
مصرف برق دستگاه های اجرایی