خورشیدی گفت: مبارزه با قاچاق یک وجه سلبی دارد که از آن نباید انتظار معجزه داشت و فقط برای حل مشکلات اقتصادی فرصت ساز است و مسئله اصلی در قاچاق ریشه‌های نوعاً اقتصادی است.

افزایش ۵ برابری واردات رسمی پوشاک به کشوربه گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، قاسم خورشیدی در نشست خبری گفت: بیش از هفت میلیارد تومان از حجم کاهش قاچاق مربوط به قاچاق خروجی است که عمدتا به سوخت مربوط می شود؛ البته تقاضای کالا برای کالاها را هم مشخص کرده و عرضه هم روشن می شود که شکاف این موضوع قاچاق محاسبه می شود.

سخنگوی ستاد مبارزه و قاچاق افزود: بیش از ۲.۵ میلیارد دلار پوشاک در سال گذشته قاچاق شده که پس از آن قاچاق کفش، برنج، چای، طلا و لوازم خانگی نیز کالاهایی هستند که بیشترین قاچاق را دارند.

وی تصریح کرد: قاچاق لوازم خانگی نیز ۶۵۸ میلیون دلار بوده و پس از آن تلفن همراه نیز با ۶۲۵ میلیون دلار قرار می گیرد که بیش از دو هزار میلیارد تومان ارزش دارد؛ اگرچه قاچاق پوشاک ده هزار میلیارد تومان است.

به گفته خورشیدی، حجم برآوردی قاچاق ۱۲.۶ میلیارد دلار است که حاصل معافیت هایی است که قانون دیده ولی درست عمل نمی شود. این در حالی است که در سال قبل از طریق کوله بری بدون کوچکترین نظارتی۳.۶ میلیارد دلار است.

وی افزود: سال قبل در بخش مسافری ۳.۸ میلیارد دلار قاچاق وارد کشور شده است؛حجم شکاف عرضه و تقاضای ١٧ کالای منتخب ۱۲.۶ میلیارد دلار است که بر این اساس حجم قاچاق ورودی بر اساس برآوردها ۱۲.۱ میلیارد دلار است. این در حالی است که حجم قاچاق در سال ٩٥ نسبت به سال ٩٤ حدود ١٥ درصد کاهش یافته است.

وی اظهار کرد: کشفیات سال گذشته نسبت به سال ٩٢ رشد قابل ملاحظه ای داشته به این معنا که در سال گذشته ۱۴۶۰۰ میلیارد تومان کشف قاچاق را داشتیم. البته باید توجه داشت که وصولی جرایم نیز در سال ٩٥ حدود ٢٥ درصد رشد داشته است.

خورشیدی در خصوص قاچاق سازمان یافته گفت : کشفیات پرونده های بالای پانصد میلیون از سوی نیروی انتظامی ٨٩ درصد و پرونده های بین ۱۰۰ تا ۵۰۰ میلیون تومان ٦٥ درصد رشد داشته است.

وی افزود: وزارت اطلاعات نیز با قاچاق سازمان یافته مبارزه کرده که میزان کشفیات آن در سال ٩٥ معادل ۱۰ هزار و ٣٧٠ میلیارد تومان و در قالب ٩٩ پرونده بوده است.

سخنگوی ستاد مبارزه با کالا و ارز در خصوص اقدامات پیش گیرانه برای کنترل قاچاق بیان کرد: در مورد ته لنجی‌ها پیشنهاد دادیم سقف معافیت ملوانی در هر مرتبه افزایش پیدا کند تا ظرفیت ها برای اجرای قانون بیشتر شود و در مورد کوله بری نیز توسعه صنایع تبدیلی، ایجاد اشتغال های مولد و تقویت بخش کشاورزی در لایحه پیشنهادی به وزارت کشور داده شده است. 

وی افزود: برای اقدامات تعجیلی پیشنهاد شده بازارچه‌های مرزی که در آن دستگاه های ناظر وجود دارد تجمیع شده و سقف معافیت مرزنشینان افزایش یافته و تعاونی‌ها در استانهای مرزنشینی توانمند شده و صادرات محور شوند. 

خورشیدی در پاسخ به سوال خبرنگار ما در خصوص نقش حمایت از تولید درکاهش قاچاق گفت: مبارزه با قاچاق یک وجه سلبی دارد که از آن نباید انتظار معجزه داشت و فقط برای حل مشکلات اقتصادی فرصت ساز است و مسئله اصلی در قاچاق ریشه های نوعاً اقتصادی است. 

وی تصریح کرد: تا زمانیکه یک اقتصاد پیچیده، گران، یارانه ای و برخوردار از رانت دولتی داشته باشیم، قاچاق کالا صرفه اقتصادی دارد. 

سخنگوی ستاد مبارزه با کالا و ارز با اشاره به اقدامات برای کنترل قاچاق از جمله الکترونیکی شدن فرآیندهای تجارت، گفت: اقدامات مبارزاتی هزینه قاچاق را برای قاچاقچیان 3 تا 5 برابر افزایش داده است.  

وی بیان کرد: تقویت تولید داخلی، اصلاح تولیدات کشاورزی ، توجه به کالاهایی که در تولید مزیت نسبی دارد و ساماندهی بخش های مختلف تولیدی در شهرک های صنعتی در برنامه 5 ساله وزارت صنعت قرار داشته که می تواند در کاهش و کنترل قاچاق مؤثر واقع شود. 

خورشیدی در پاسخ به سوال دیگرخبرنگار ما در خصوص طرح ریجیستری موبایل و نقش آن در کاهش قاچاق بیان کرد: اجرای این طرح امکان ارائه خدمات به موبایل های قاچاق را نمی دهد، اما موجب حل معضل قاچاق آن نخواهد شد و در این خصوص سازمان های اصلاح تولید داخلی و ساماندهی واردات تلفن همراه، الزامی است. 

سخنگوی ستاد مبارزه با کالا و ارز در مورد مبارزه با قاچاق سازمان یافته گفت: در این بخش نیز طی سالهای گذشته قاچاق کاهش یافته و اراده قوی در مبارزه با آن وجود دارد و اجازه قاچاق کالا به هیچ یقه سفیدی را نخواهیم داد.

 

انتهای پیام/

 

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار