به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز؛ جبارزاده همزمان با هفته مبارزه با مواد مخدر در همایش صیانت و گفتمان سازی اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدردر تبریز تاکید کرد باید همه مردم از جمله هنرمندان، اهالی قلم، رسانهها و سازمانهای مردم نهاد احساس مسئولیت کنند و به یاری مسئولان این حوزه بیایند.
وی با اشاره به اینکه امروزه تنوع و شکل مواد مخدر تغییر کرده است خاطرنشان کرد: اخیرا در جامعه و به ویژه در بین دانش آموزان مواد مخدری به نام «گل» توزیع میشود که بسیار شکل فریبندهای دارد که جوانان و نوجوانان را خواسته و ناخواسته گرفتار میکند که باید خانوادهها آگاه باشند و نگذارند نوجوانان و جوانان در دام این مواد بیافتند.
جبارزاده تاکید کرد: خانوادهها نباید نسبت به فرزندانشان بی تفاوت باشند چرا که بی تفاوتی در فرهنگ ایرانی و آذربایجانی جایگاه ندارد و شرایط جامعه ایجاب میکند تا کنترل و نظارت بر فرزندان افزایش یابد.
وی با بیان اینکه در استان بیش از ۲۰۰ مرکز دولتی و خصوصی برای نگهداری و درمان معتادان وجود دارد افزود: وجود این محلها باعث شده است که در تبریز هیچ معتاد متهاجری در چهارراه ها، زیر پلها و محلات مختلف وجود نداشته باشد و بخش مهمی از مشکل اعتیاد حل شود.
وی ادامه داد: با همکاری سازمانهای مردم نهاد و دیگر آحاد جامعه باید اقداماتی صورت گیرد تا ورودی به مراکز نگهداری و درمانی قطع شود و یا کاهش یابد.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان نیز در این همایش گفت: امروزه تبلیغات در شبکههای ماهوارهای و مجازی باعث شده است که خطر مبتلا شدن در دام اعتیاد بین نوجوانان و جوانان افزایش یابد به همین دلیل اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر ضروری است.
نصرتی خاطرنشان کرد: امروزه مواد مخدر سومین بحران جهانی است و از آن به نام شوک هزاره سوم و زلزله خاموش یاد میشود و بعضی قدرتها و حکومتها برای به زانو کشیدن دشمنانشان از این ابزار استفاده میکنند.
وی افزود: بررسیها نشان میدهد کنجکاوی، دوستان ناباب، فضای نامناسب و پرتنش خانه و بی تفاوتی خانوادهها از جمله علل گرفتار شدن افراد در دام اعتیاد است.
وی تاکید کرد: خانواده ها، مدارس، رسانهها به ویژه صداوسیما نقش تعیین کنندهای در پیشگیری و مبارزه با مواد مخدر دارند.
نصرتی آگاهی دادن، بالا بردن مهارتهای اجتماعی، استفاده از هنرمندان، سازمانهای مردم نهاد، استفاده از ظرفیت فرهنگ دینی و بومی، ارتقای کیفیت محصولات فرهنگی و غنی سازی اوقات فراغت را از جمله راهکارهای پیشگیری و مبارزه با مواد مخدر دانست.
انتهای پیام/خ