یک کارشناس بازار سرمایه گفت: بازار سرمایه روز‌های سختی را سپری می‌کند، این سختی مولود چند پارامتر همزمان و در هم تنیده است که مهمترین پارامتر سرمایه گذاری نسبت ریسک به بازده است.

روز‌های سخت بازار سرمایه سپری می‌شود؟!امیرعلی امیرباقری  کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با خبرنگار بورس،بانک و بیمه  گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به کمبود نقدینگی در بازار سرمایه و همچنین توقف نماد‌های بورس بیش از یکسال اظهار داشت: ترجیحات سرمایه گذاری هر شخص خواه آگاهانه، خواه غیر آگاهانه این نسبت را ملحوظ می‌دارد.


وی ادامه داد: در سال‌های نه چندان دور با رشد قیمت ارز و تورم سراسری، شاخص بازار سرمایه با تورم بخش غیرعملیاتی صورت مالی شرکت‌ها متورم شد، شاخصی که در عین فتح قله‌های جدید، با سقوط بخش عملیاتی اقتصاد همراه شده بود.


امیرباقری تصریح کرد: از طرفی در گذشته و حال، حفظ شاخص بازار سرمایه از طریق معاملات بلوک و امثال آن حدیث متواتر است، شاخصی که رابطه معنادارش با سبد سهام فعالان بازار کمرنگ شده است، بنابراین شاخص بازار سرمایه به تنهایی گزینه مناسبی برای بررسی وضعیت بازار نبوده و نیست.


این کارشناس بازار سرمایه گفت: برای سنجش بهتر اوضاع بازار سرمایه، خارج ساختن حجم معاملات بلوک و تاثیر آن بر شاخص، از حجم کل و شاخص کل مناسبتر است، با این سنجه عمق رکود بر پیکر بازار سرمایه هویداتر است.


امیرباقری افزود: سایه بازار‌های رقیب و مورد اقبال سنتی بر سر بازار سرمایه است، با توجه به کاهش ریسک سیاسی و تنش‌های بین المللی توسط دولت، بازار ارز و طلا جذابیت خودرا از دست داده و بازار مسکن هم فعلا با مازاد عرضه مواجه است، لذا بازار پول عمده رقیب بازار سرمایه در شرایط فعلی است. نرخ بالای سود بانکی تاثیر چند لایه بر بازار سرمایه دارد، این درحالی است که هزینه مالی بنگاه‌ها را افزایش داده و اثر کاهنده بر سود خالص آن‌ها دارد.


وی افزود: از طرفی برای جامعه سرمایه گذاران فرصت مناسبی ایجاد کرده که سود بدون ریسک مناسبی در قیاس با تورم بدست آورند، لذا جریان غالب نقدینگی از بازار سرمایه به سمت بازار بدهی و یا بازار پول است، پول پارک شده در بازار پول چشم انتظار ظهور چشم انداز‌های واقعی روشن در صنعت و اقتصاد جهت مهاجرت به بازار سرمایه است.


امیرباقری یادآورشد: مولفه‌های درونی بازار سرمایه همپای فشار بازار‌های رقیب بر وضعیت کنونی موثر است، سازمان بورس اوراق بهادار، نهاد نظارت بر معاملات و شرکت‌ها بوده و توقف و بازگشایی نماد‌ها در حیطه اختیارات این نهاد است.


وی گفت: در پاره‌ای از موارد شاهد توقف طولانی مدت نماد‌ها بودیم که منجر به قفل شدن نقدینگی سهامداران شده و به کمبود نقدینگی بازار دامن می‌زند. نمونه بارز و خبرساز این ماجرا توقف نماد شرکت کنتورسازی است، سهامداران این شرکت بر اساس گزارشات حسابرسی شده و تایید گزارشات از جانب سازمان بورس اقدام به سرمایه گذاری در سهام این شرکت کرده و متحمل خسارت کاهش قیمت و توقف طولانی مدت این نماد شدند، سهامداران بی گناهی که دستشان از همه جا کوتاه بوده و چاره‌ای جز اعتراض آشکار نداشتند، رویه‌ای که منجر به بازگشت اعتماد و کاهش ریسک درونی بازار شده و نقطه روشنی در آسمان تیره این روز‌های بازار خواهد بود.

انتهای پیام/

توقف نمادها به کمبود نقدینگی دامن زد

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار