به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز؛احمدی پور امروز در نشست مشترک ستاد ملی سیاستگذاری و ستاد برنامه ریزی اجرایی استانی تبریز ۲۰۱۸ خاطرنشان کرد: رویکرد سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در سال جاری رویداد تبریز ۲۰۱۸ است و طبیعتا تبلیغاتی ملی و بین المللی که برای معرفی این رویداد مهم باید انجام شود، حائز اهمیت است.
وی با تاکید بر اهمیت بهره برداری از ظرفیتهای این رویداد یادآور شد: در ۱۷۸ روز باقی مانده تا آغاز مهمترین رویداد گردشگری جهان اسلام به میزبانی تبریز، مهم عملیاتی کردن برنامهها و پیگیری تحقق آنهاست.
معاون رئیس جمهور در تحلیل عملکرد برخی از کمیتههای ستاد اجرایی استانی تبریز ۲۰۱۸ گفت: برخی از کمیتهها منسجم و برنامه محور بوده و سعی کرده اند برنامهها را تا شروع ۲۰۱۸ انجام دهند و باید تمامی کمیتهها روزانه و روز شمار برنامهها را براساس جدول زمانبندی پیش ببرند.
احمدی پور در خصوص تامین منابع مالی تحقق برنامههای تبریز ۲۰۱۸ نیز با اشاره به اینکه دستگاهها میتوانند ۱۰ درصد از اعتبارات خود را در سال ۹۶ به این موضوع اختصاص دهند افزود: براساس برآوردهایی که صورت گرفته اعتبارات لازم در لایحه بودجه سال ۹۷ تنظیم خواهد شد و مکاتباتی نیز با ریاست جمهوری در مورد اخذ اعتبار انجام شده است.
اسماعیل جبارزاده افزود: تمامی اصناف، اتحادیهها و تشکلهای بخش خصوصی از آمادگی کامل برای برگزاری هر چه بهتر برنامههای تبریز ۲۰۱۸ برخوردار هستند، ولی توان بخش خصوصی ما به اندازهای نیست که تأمین زیرساختها را هم عهدهدار شود و در بسیاری از موارد، سرمایهگذاری در حوزه زیرساخت برای بخش خصوصی صرفه اقتصادی ندارد.
وی با تأکید بر استفاده از منابع صندوق توسعه ملی برای برنامههای تبریز ۲۰۱۸، گفت: انتظار داریم سهمی از اعتبارات این صندوق به حوزه میراث فرهنگی و گردشگری با اولویت تبریز ۲۰۱۸ اختصاص یابد.
وی اضافه کرد: در سال گذشته همه تسهیلات طرح رونق تولید به بخش صنعت و کشاورزی اختصاص گرفته بود و امسال نیز این تسهیلات با همین دستورالعمل پرداخت خواهد شد و سهمی برای بخش خدمات در نظر گرفته نشده و لازم است برای توسعه گردشگری و مراکز اقامتی، تسهیلات مناسب به بخش خدمات و گردشگری نیز اختصاص یابد.
رییس سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری اذربایجان شرقی هم با اشاره به افزایش اعتبارات سازمان متبوعش در حوزه تملک و هزینههای اجرایی برای تحقق برنامههای تبریز ۲۰۱۸ از تنظیم ۵ مسیر گردشگری در استان خبر داد.
آبدار گفت: در این مسیرها با تمرکز رویکرد اقامتی و گردشگری و مجتمعهای بین راهی، نمایش و معرفی صنایع دستی استان نیز در اولویت برنامهها خواهد بود.
شهردار تبریز هم در این نشست برنامههای شهرداری برای آمادگی تبریز ۲۰۱۸ را در دو بخش سخت افزاری و نرم افزار تفکیک کرد و گفت: تسهیل در مقررات شهرسازی خصوصا ساخت هتل با بخشودگی هزینه پروانه، مساعدت در واگذاری زمین و دریافت تشویقی از شورای شهر برای سرمایه گذارانی که در بافت تاریخی و قدیمی شهر به تجمیع سازهها بپردازند و بهره گیری از المانهای تاریخی برای معرفی هویت تاریخی شهر از جمله برنامههای نرم افزاری شهرداری تبریز است.
نجفی در تشریح برنامههای سخت افزاری شهرداری تبریز در تبریز ۲۰۱۸ گفت: علاوه بر ساخت هتل ها، از نظر توسعه خیابان ها، مراکز تفریحی، تجاری شهر و تاسیس مراکز همایش برنامه هایی مد نظر قرار داده ایم که حدود ۲۹۰ میلیارد تومان صرفا در بودجه ۹۶ شهرداری برای این موضوع در نظر گرفته شده است.
تبریز به عنوان پایتخت گردشگری کشورهای اسلامی در سال ۲۰۱۸ انتخاب شده است.
انتهای پیام/خ