به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان؛ عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی عصرامروز در جلسه ستاد بازآفرینی پایدار شهری سیستان و بلوچستان در زاهدان افزود: حدود ۳۵ درصد جمعیت در وضعیت نابسامانی زندگی می کنند که تا ۴۱ درصد متغیر است.
آمار سال ۹۵ در مقایسه با سال ۹۰ نشان می دهد که جمعیت روستایی ۲ درصد کاهش و شهری ۲ درصد افزایش یافته است و جمعیت روستایی بصورت ملی نزول دارد.
در برنامه ریزی مسکن در حوزه شهری باید روی بافت حاشیه نشینی متمرکز شد تا منابع به درستی هزینه و بهره وری داشته باشد.
موضوع حاشیه نشینی یک مسئله ملی است و به همین علت برگزاری جلسات ستادهای بازآفرینی شهری در استانداری ها و فرمانداری ها پیش بینی شد.
نیاز به یک نوع همگرایی افقی و همراهی بین وزارتخانه ای و در سطح شهرستانها نیز ایجاد هماهنگی بین نیروهای محلی برای رفع معضلات حاشیه نشینی در بخشهای مختلف وجود دارد.
برش افقی برنامه ریزی با همراهی و مشارکت دستگاههای اجرایی مختلف در حاشیه شهرها در جهت افزایش کیفیت زندگی مردم و حتی در حوزه مسکن این روش کارآمدتر و ارجح تر است.
بزرگترین مشکل بافت های حاشیه نشین نداشتن هویت محله ای است و افراد ساکن آنها حس تعلق خاطر ندارند.
رویکرد وزارت راه و شهرسازی تعریف محله است و این محلات ساختار خودش را از حیث امکانات از جمله مدرسه، مسجد ،بازار و روابط اجتماعی می خواهد و تنها روی نقشه نیست.
سیاست محله محوری باید محور تمام برنامه ریزی ها تعریف شود.
پیشنهاد ما به استان این هست هرجا که زمین دارید چه از محل اراضی خالصه و چه سازمان ملی زمین و مسکن، افراد متقاضی با دریافت وام با نظارت نظام مهندسی نسبت به بهسازی و ارتقاء سکونتگاهها اقدام نمایند .
نیاز به ایجاد مدارس در مناطق حاشیه نشین بسیار جدی و ضروری است که در صورت انعکاس جدی آن ، در سطح مرکز از طریق رئیس جمهور محترم پیگیری خواهد شد.
نکته بسیار مهم برای پیوستن حاشیه به متن اینکه سازمان اجتماعی را بپذیریم بنابراین در ابتدا باید فضای عمومی و شاکله شهری را ایجاد کنیم زیرا مکان فاقد خیابان ، ساختار اجتماعی و هویت هیچ ارزشی ندارد.
وزارت راه و شهرسازی برای ایجاد فضای عمومی با تمام امکانات اعم از خانه سلامت،بهداشت، مدرسه و تامین قیر برای آسفالت معابر در سکونتگاههای غیررسمی حاضر به هر نوع همکاری و کمکی است.
انتهای پیام/ز