به گزارش گروه ورزش باشگاه خبرنگاران جوان محمد رضا داورزنی در اختتامیه رقابتهای مقدماتی جام جهانی چوگان اظهار داشت: قبل از هر چيز جا دارد از دوستان فدراسیون چوگان تشکر کنم که با همت و تلاشی که انجام دادند، مسابقات مقدماتى جام جهانى را در ایران برگزار کردند که کار ارزشمندی بود كه در كشور ما انجام شد.
معاون ورزش قهرمانی و حرفهای وزارت ورزش و جوانان تصریح کرد: برگزارى اين مسابقات نياز به هماهنگى و امكانات بسيار زيادى دارد كه خوشبختانه كشور ما انجام داد .در چند ماه گذشته قدمهای خیلی مثبتی در کشورمان برای ورزش چوگان برداشته شده است و انتظار فدراسيون جهانى چوگان هم اين بود كه ما ميزبانى خوبى را انجام دهيم چون ایران مهد چوگان است، عملکردمان در این زمینه موفق بوده و امروز هم شاهد این بودهایم که تیم ملی چوگان ما توانست تیمهای قدرتمندی را شکست داده و در رده سوم قرار بگیرد. البته ما هنوز در ابتدای راه هستیم و باید کارهای بسیار زیادی برای توسعه این ورزش در کشورمان انجام بدهیم.
وی در پاسخ به اين سوال كه چه اقداماتی برای ثبت ورزش چوگان به نام کشور ایران انجام شده است ،گفت :در همه متون و کتابها و مخصوصاً اسنادی که در فدراسیون جهانی چوگان وجود دارد این ورزش یک ورزش کاملاً ایرانی شناخته شده است.البته در اين ميان آذربایجانیها هم ادعا میکنند که چوگان باید به نام کشور آنها ثبت شود.از طرفى اين درست است كه چندین سال قبل در آذربایجان هم چوگان بازی میکردند اما در آن سالها آذربایجان قسمتی از ایران بود. به اين ترتيب طبق آخرين پيگيرى هاى صورت گرفته فکر میکنم تقریباً 3-4 ماه دیگر ورزش چوگان به نام ایران ثبت خواهد شد.
وى افزود :2-3 هزار سال قبل چوگان در ایران وجود داشت و میدانهای آنها در شهرهای مختلف کشورمان دیده شده است. ایران مهد تمدن ورزش چوگان است.اگر چندین هزار سال قبل در همه جای دنیا مردم با یکدیگر مبارزه میکردند مردم ما به حدی فرهیخته بودند که به ورزش چوگان روی آوردند، حتی مردم ما دیگران را هم به انجام این ورزش دعوت میکردند. در حال حاضر کتابى تهیه شده که رقم ميلياردى هم برای آن هزینه کردیم،در این کتاب آثار مختلفی را جمع کردیم و شکی نیست که ورزش چوگان متعلق به ایران است. البته ما باید زیرساختهای کشورمان را هم برای این ورزش بهبود ببخشیم. باید در شهرهایی مانند تبریز، قزوین و زنجان هم میدانهای چوگان را احداث کنیم تا بتوانیم بیشتر از اینها چوگان را در کشورمان توسعه دهیم. خوبشختانه در 15 سال گذشته گامهای رو به جلوی زیادی برای ورزش چوگان در ایران برداشته شده و ما حالا نام خودمان را در فدراسیون جهانی چوگان هم مطرح کردهایم.
وی در خصوص آخرین وضعیت هیئت مدیره باشگاه پرسپولیس گفت: قرار بود طی روز گذشته و امروز این موضوع تمام شود اما فکر میکنم ظرف یکی دو روز آینده سلطانیفر در این باره به جمعبندی برسد. به هر حال بحث جلسات هیئت مدیره دو باشگاه پرسپولیس استقلال را همچنان انجام میدهیم، هم اكنون هم دو تیم به دنبال هماهنگی برای دربی در آلمان هستند که کارهایشان را پیگیری میکنیم، فکر میکنم موضوع هیئت مدیره در دو سه روز آینده تمام شود. ضمن این که با توجه به شرايط و استعفای برخی افراد ،دو سه نفر به هیئت مدیره اضافه میشوند تا اين هيئت ترميم و باشگاه با قدرت به کارش ادامه بدهد.
معاون ورزش قهرمانی و حرفهای وزارت ورزش و جوانان در واکنش به ادامه یا عدم ادامه فعالیت گرشاسبی در هیئت مدیره پرسپولیس، گفت: اجازه بدهید اسمی را قطعی نگوییم، چون این موضوع در حوزه اختیارات وزیر ورزش است.
داورزنی درباره دیدار تدارکاتی پرسپولیس و استقلال در آلمان عنوان کرد: اصل بحث دربی به این شکل ابتکار جالبی بود. هر دو تیم میخواستند در اروپا اردو بزنند و بازیهای تدارکاتی برگزار کنند به هر حال آنها میخواهند با برگزاری این دربی تب فوتبال را بالا ببرند، چون تعداد زیادی از هواداران با تمهیداتی که اندیشیده شده درگیر این بازی میشوند و مى توانند حتى ارنج تيم را تعيين كنند و فکر میکنم اگر مشکل نباشد این بازی انجام میشود. هماهنگیهای لازم با کشور آلمان و شهر کلن و وزارت امور خارجه و همچنین بازرگانی صدا و سیما برای پخش آن انجام شده، این یک رویداد ابتکاری خوب است که باعث شکلگیری تب و تابی در بین هواداران فوتبال میشود.
وی درباره مشکلات اخیر بین کارلوسکیروش و علیرضا اسدی دبیر فدراسیون فوتبال اظهار داشت: این یک موضوعی است که فدراسیون فوتبال باید آن را حل و فصل کند، هر کدام از این دو نفر مسئولیتی دارند و فدراسیون باید تدبیر کند، تا آنها وظایف خودشان را انجام دهند. البته ما نیز پیگیری میکنیم تا فدراسیون مدیریت کند و اجازه ورود حاشیه را به فوتبال ندهد. تاج و اسدی مسئولیتهای سنگینی در فدراسیون دارند و وزارت ورزش تلاش میکند که این حاشیهها ضربه نزند. اینکه این بحث در رسانهها مطرح شود شایسته نیست و اجازه بدهیم دوستان در فدراسیون و درون خودشان این کار را انجام بدهند. البته هر جا که کمک نیز بخواهند ما در کنارشان هستیم، به نظرم نمیتوان در یک جنجال رسانهای بحثها مطرح شده و به نتیجه برسد.
داورزنی در واکنش به این موضوع که آیا این مشکل اخیر ممکن است منجر به کنار گذاشته شدن یکی از آنها شود؟ گفت: این تصمیمی است که باید در فدراسیون گرفته شود و هر تصمیمی که این نهاد بگیرد ما از آن حمایت میکنیم تا فوتبال بدون حاشیه جلو برود.
وى در مورد حضور بازنشستهها در راس برخی از فدراسیونها عنوان کرد: دو بحث در این باره وجود دارد؛ یکی بحث بازنشستههایی است با رعایت موارد قانونی میتوانند به کار خود ادامه بدهند و دیگری موضوع کسانی است که قادر به ادامه فعالیت نیستند. به هر حال دستگاههای نظارتی و همچنین وزارت ورزش این موضوع را پیگیری میکنند. افرادی وجود دارند که کار خود را انجام میدهند که این مسئله در چارچوب قوانین است. فعالیت چنین افرادی مشروط به آن که در قانون قید شده باشد مشکلی ندارد.
داورزنى درباره مشکلات موجود در تیم ملی وزنهبرداری، گفت: متأسفانه یک اتفاقاتی افتاده و ما انتظار داریم که فضا به سمت آرامش برود. دوستان باید تصمیماتی بگیرند که وزنهبرداری به ساحل آرامش برسد. الان اظهارنظرهایی که دوستان میکنند، همگی بررسی خواهد شد. ما انتظار داریم که وزنهبرداری در آرامش به کارش ادامه بدهد و این فرصت را داشته باشد که خودش را برای حضوری قدرتمند در المپیک و سایر مسابقات جهانی آماده کند. حاشیههایی که الان به وجود آمده، به تدبیر بیشتری نیاز دارد. امیدوارم با نظر شورای فنی، تصمیمات بهتری در فدراسیون وزنهبرداری گرفته شود. ما هم در کنار آنها هستیم و کمک میکنیم که وزنهبرداری کشور به آرامش برسد.
وى با اشاره به مشکل نداشتن اسب در ورزش چوگان، خاطرنشان کرد: خوشبختانه ما 15 سال قبل، چوگان را از فدراسیون سوارکاری جدا کردیم. در میدانهایی که درست شده، اقدامات ارزشمندی انجام دادیم و حمایتهای زیادی شده است. درست است که در آن مقطع با کمک بخش خصوصی این اقدامات انجام شد، اما وزارت ورزشوجوانان هم نقش زیادی در آن ایفا کرد. اینکه ما بگوییم وزارت باید برای چوگان اسب تهیه کند، این خیلی زود است. در همه کشورهای دنیا، چوگانبازها خودشان اسبها را تهیه میکنند. به هر حال امیدوارم شرایط طوری دنبال شود که مشکل اسب هم در فدراسیون چوگان برطرف شود.
داورزنى در مورد جدا کردن جودو از سالن افراسیابی، تصریح کرد: با بررسیهایی که انجام دادیم، دیدیم که این سالن به همه ورزشها سرویس میدهد. به همین خاطر تصمیم گرفتیم با توجه به جایگاهی که این سالن دارد، سالن را اختصاصاً از جودو بگیریم و آن را به جای دیگر ببریم. ما میخواهیم در در کنار جودو، در یک سالن دیگر کاراته را هم داشته باشیم. البته ما از کاراته این انتظار را داریم که در المپیک 2020 حضور داشته باشد. باید امکانات موجود را سالن افراسیابی را هم بیشتر کنیم. حتی میتوان در این سالن، مسابقات بسکتبال و والیبال هم برگزار کرد. با توجه به بررسیهای انجام شده، احساس کردیم که حیف است این سالن صرفاً یک محل تمرین باشد و به همین خاطر تصمیم دیگری گرفتیم.
انتهای پیام/