به گزارش خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، اسدالله قرهخانی نماینده علی آباد کتول پس از گزارش بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت درباره قرارداد با توتال اظهار داشت: از ریاست مجلس به سبب تدبیراشان که فرصتی را در اختیار وزیر و نمایندگان قرار دادند تا نقطه نظرات خود پیرامون قراردادی که اخیرا با کنسرسیومی متشکل از شرکت توتال، پتروپارس و.. منعقد شده را بیان کنند، تشکر میکنم.
سخنگوی کمیسیون انرژی افزود: خوشحالم که امروز مجلس و نمایندگان نقش نظارتی خودشان نسبت به مسائل مهم کشوررا اعمال میکنند و وزیر نیز این فرصت را پیدا کرده تا توضیحاتی درباره جزییات این قرارداد را ارائه کند.
وی تصریح کرد: روز گذشته وزیر در جلسه کمیسیون به برخی ابهامات توضیحاتی دادند و اعضای کمیسیون سوالات و نگرانیهای خودشان درباره این قرارداد را مطرح کردند و امروز وی به این دغدغهها پاسخ داد.
قرهخانی با بیان اینکه بخشی از نگرانیها مربوطه به رازداری و محرمانگی قراردادها بود که وزیر نفت در این باره صحبت کرد، افزود: قرار است در طول این قرارداد علاوه بر بحث افزایش تولید، انتقال تکنولوژی و دانش فنی هم صورت بگیرد و به شرکت پتروپارس ماموریت این کار داده شد.
نماینده علی آباد کتول با اشاره به اینکه استفاده از حداکثر توان و تولید داخلی نیز از جمله موضوعات مهم در طول اجرای این قرارداد است تا با توجه به ورود این شرکتها، استفاده از ظرفیتهای شرکتهای داخلی و موضوع ایجاد اشتغال هم در دستور کار باشد، گفت: قرار است ۷۰ درصد از ظرفیتهای شرکتهای داخلی و توان مشاورتی و پیمانکاری دست دوم و همچنین استفاده از تجهیزات ساخت داخل استفاده شود.
وی با بیان اینکه نگرانی درباره مناقصه هم مطرح شد، عنوان کرد: نکته دیگر مربوط به اعمال نظارت بر این قراردادها بود. این شرکتها، شرکتهای حرفهای به لحاظ حقوقی، فنی و مدیریتی هستند بنابراین ما باید تدابیر لازم را در طول اجرای این قرارداد داشته باشیم.
سخنگوی کمیسیون انرژی بیان داشت: شورای عالی منابع هیدروکربنیک که متشکل از دادستان کل کشور، روسای کمیسیون انرژی و برنامه و بودجه از مجلس و وزیر و سایر اعضای دولت است، در طول قرارداد باید نظارت دقت نظر داشته باشد.
وی با بیان اینکه ما به دانش فنی و تکنولوژی روز احتیاج داریم، خاطرنشان کرد: قطر در حال حاضر صادرات ۳۰ درصد گاز جهان دارد و سهم ما از این صاردرات یک درصد است.
قرهخانی با بیان اینکه بحث سرمایه گذاری و تکنولوژی دلیل عقب ماندن ما در صادرات گاز است، گفت: علیرغم اینکه خط لوله صلح برای هند و پاکستان کشیدیم، آنها قدمی برنداشتند و قطرجایگزین ما شد.
سخنگوی کمیسیون انرژی در ادامه اظهارات خود گفت: آیا میدانید عراق در چند روز گذشته چاه نفتی را در نزدیکی ما دایر کرده و در جزی ه. مجنون روزانه ۵۶۰ هزار بشکه نفت استخراج میکند!
نماینده علی آباد کتول افزود: در حال حاضر ۵۰-۶۰ واحد پتروشیمی زمین گیر شده داریم که به ۵۰ میلیارد سرمایهگذاری نیاز دارد، اگر میخواهیم به اشتغال ۹۰۰ هزار نفری برسیم باید سرمایه گذاری کلان داشته باشیم.
انتهای پیام/