مصطفی ترک همدانی وکیل مدافع جمعی از کارکنان سازمان تامین اجتماعی در گفتگو با خبرنگارحوزه حقوقی- قضایی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در رابطه با آخرین وضعیت پرونده سعید مرتضوی اظهار داشت: پرونده شکایت سازمان تامین اجتماعی از سعید مرتضوی برای بار دوم به کارشناس دادگستری ارجاع شده بود که کارشناس بعد از بررسی مجدد نظر خود را در رابطه با این پرونده صادر و به دادگاه ارسال کرده است .
وی افزود: هنوز نظریه جدید کارشناس دادگستری به طرفین پرونده ابلاغ نشده است.
گفتنی است؛ غلامحسین اسماعیلی رئیس دادگستری استان تهران در گفتگوی هفتم تیرماه با خبرنگار حقوقی باشگاه خبرنگاران جوان در رابطه با علت ارجاع مجدد این پرونده به کارشناس دادگستری، گفت: سازمان تامین اجتماعی در ارتباط با دریافتی ها و خساراتی که در دوران تصدی مرتضوی به این سازمان وارد شده، ادعا هایی را مطرح کرده است که در صورت صحت ادعاها باید میزان تصرف در اموال عمومی و دولتی مشخص شود تا بر اساس آن دادگاه بتواند حکم صادر کند .
وی افزود: علت ارجاع مجدد پرونده به کارشناس، رسیدگی به اعتراض سازمان تامین اجتماعی است.
براساس این گزارش، دی ماه سال 91 بود که موضوع تحقیق و تفحص از سازمان تأمین اجتماعی مشتمل بر بازه زمانی ریاست مرتضوی بر این سازمان، در دستور کار مجلس شورای اسلامی قرار گرفت تا اینکه آذرماه سال 92، کمیته تحقیق و تفحص از سازمان تأمین اجتماعی، گزارش خود را در صحن علنی مجلس قرائت کرد.
21 دی سال 92 دادستانی تهران در اطلاعیهای از رسیدگی به گزارش تحقیق و تفحص مجلس شورای اسلامی از سازمان تأمین اجتماعی در دادسرای کارکنان دولت خبر داده بود.
پس از گذشت یک سال از ارجاع این پرونده به دادستانی تهران، 24 دی ماه سال 93 بود که عباس جعفری دولتآبادی دادستان عمومی و انقلاب تهران از صدور کیفرخواست در بخشی از پرونده تأمین اجتماعی و ارسال آن به دادگاه کیفری استان خبر داد.
این پرونده که شامل 3 بخش (تأمین اجتماعی، شکایت اولیاء دم روحالامینی، یکی از فوتشدگان حادثه بازداشتگاه کهریزک و بخشی از رأی نقضشده پرونده قضات کهریزک در دیوان عالی کشور) بود که برای رسیدگی به شعبه نهم دادگاه کیفری یک استان تهران بهریاست قاضی کشکولی ارجاع شد.
در نهایت پس از برگزاری 7 جلسه، رسیدگی قاضی کشکولی در مردادماه سال 94 به این پرونده پایان یافت و شعبه نهم دادگاه کیفری یک استان تهران، مرتضوی را در ارتباط با شکایت اولیاء دم مرحوم روحالامینی بهاتهام معاونت در قتل عمد و آن بخش از حکم پرونده قضات کهریزک که نقض شده بود، تبرئه کرد. اما دادگاه در ارتباط با پرونده تأمین اجتماعی، مرتضوی را به 6 ماه حبس تعزیری، 6 ماه حبس تعلیقی و رد مال بهمبلغ 46 میلیون تومان محکوم کرد.
مرتضوی 18 مهرماه 94 به حکم شعبه نهم دادگاه کیفری یک استان تهران اعتراض کرد و پرونده که علاوه بر اعتراض مرتضوی، اعتراض تأمین اجتماعی و اولیاء دم روحالامینی را بههمراه داشت، برای رسیدگی در مرحله تجدیدنظر به شعبه 17 دیوان عالی کشور ارجاع شد، اما 21 اردیبهشت ماه سال 95، محسن افتخاری گفت که دیوان عالی کشور پرونده را در صلاحیت دادگاه تجدیدنظر استان می داند.
اکنون بیشتر از یک سال است که بخش نخست پرونده مرتضوی به شعبه 22 تجدیدنظر استان تهران ارجاع شده، اما هنوز به سرانجام و صدور رأی نهایی نرسیده است.
همچنین مرتضوی با شکایت مجدد اولیای دم روح الامینی 17 و 18 مهرماه سال جاری به دادگاه می رود.
انتهای پیام/