به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد؛ حمید کارگر رئیس مرکز ملی فرش ایران در همایش ملی فرش دستباف در شهرکرد گفت: سالانه ۳ میلیون متر مکعب فرش دستباف در کشور تولید و ۲ میلیون متر مکعب آن به ۸۰ کشور جهان از جمله آمریکا، ایتالیا، فرانسه، سوئیس، قطر، کویت، لبنان و ژاپن صادر میشود.
وی با اشاره به شناسایی یک میلیون بافنده فرش در کشور افزود: بر اساس برنامههای سال اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال، امسال ۲۰ هزار بافنده فرش جدید در کشور مشغول به کار خواهند شد.
کارگر اضافه کرد: فرش سهم ویژهای در بخش صادرات غیرنفتی کشور دارد و ایران در زمینه صادرات فرش در جهان صدر نشین است.
وی ادامه داد: در طول یک دهه گذشته به طور متوسط ۵۰۰ میلیون دلار فرش از کشور صادر میشد که متأسفانه این میزان در سالهای گذشته به رقم بسیار ناچیزی رسید.
کارگر، مشکلات درون و برون مرزی، رواج فرش ماشینی و کفپوشهای جدید، تغییر سلیقه و سبک زندگی مردم و تحریمهای اقتصادی را از موانع تولید و صادرات فرش دستباف در ایران بیان کرد.
وی با بیان اینکه از سال ۲۰۱۰ صادرات فرش ایران به ایالات متحده آمریکا ممنوع شد گفت: اما از دی ماه سال ۹۴ و پس از توافقات برجام، صادرات فرش در جهان از جمله آمریکا گسترش یافت و هم اکنون سالانه حدود ۸۰ میلیون دلار فرش از ایران به این کشور صادر میشود.
کارگر ادامه داد: سال گذشته ۳۶۰ میلیون دلار فرش از کشور صادر شد که ۹۰ میلیون دلار آن مربوط به کشور آمریکا بود.
به گفته وی؛ فرش به عنوان هنر، صنعت و دانش، منبع اشتغال و تثبیت جمعیت روستایی و عامل جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شمار میرود.
گفتنی است: همایش ملی فرش دستباف با رویکرد تولید و صادرات و با حضور ۳۰۰ نفر از محققین و پژوهشگران فرش از سراسر کشور، صبح امروز شنبه ۲۴ تیر ۹۶ در اتاق بازرگانی شهرکرد برگزار شد.
در این همایش ۴۹ مقاله به صورت پوستر و ۱۰ مقاله به صورت شفاهی ارائه و از پیشکسوتان فرش استان چهارمحال و بختیاری تجلیل به عمل آمد.
انتهای پیام/ف