علی ساری عضو کمیسون اجتماعی مجلس شورا ی اسلامی در گفتگو با خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با اشاره به افزایش دما و خساراتی که به شهر اهواز وارد شده است، اظهار داشت: این افزایش دما قبلا هم وجود داشت اما چیز عجیبی که برای اولین بار اتفاق افتاده پیچ دمایی جدید نسبت به گذشته است که رکورد زد.
عضو کمیسون اجتماعی مجلس شورا ی اسلامی با تاکید بر تغییر زمانی دمای هوای اهواز گفت: گرمای بی سابقه جنوب کشور از لحاظ زمان به گونه ای بود که در گذشته گرما از اوایل تابستان آغاز می شد اما در حال حاضر این وضعیت به اواسط بهار رسیده و این تغییر دما نسبت به گذشته افزایش داشته اشت که هم اکنون دمای 50 درجه در نقاط جنوبی کشور مشاهده میشود.
وی با اشاره به مضرات این افزایش دما افزود: این گرمای بی سابقه خطرات مستقیمی بر پوست، چشم و سایر اعضای بدن می گذارد، همچنین با افزایش دما مصرف برق و راندمان تجهیزات برقی پایین می آید، به گونه ای که در شهر اهواز تجهیزات برقی ظرفیت بالایی ندارند و با گرم شدن دما پست های برق دچار حریق میشوند، همانند چند روز اخیر که شهر با افزایش دما به مدت 30 ساعت بدون برق ماند و در تاریکی به سر برد که این موضوع نشان دهنده نداشتن ظرفیت و مسیرهای اضافی برای برق رسانی است که برای رفع این مشکل باید وزارت نیرو اقدام کند.
ساری از نداشتن مدیریت صحیح در بخش های مختلف شهر اهواز خبر داد و گفت: زمانی که گرد و غبار شدت میگیرد، تاسیساتی مانند خط آب حیات شوشتر که زیرساخت های لازم را ندارند با قطع برق مواجه می شوند که این مشکلات ناشی از سوء مدیریت شهری در رفع اینگونه معضلات است.
عضو کمیسون اجتماعی مجلس شورا ی اسلامی با تاکید بر بحرانی بودن معضل گرد و غبار شهر اهواز گفت: در بحث گرد و غبار شهر اهواز بخشی از کارها در سطح بین المللی و بخشی نیز در سطح داخلی باید بررسی شود. کارهایی که باید در حوزه داخلی در خصوص پدیده گرد و غبار انجام شود شامل مالچ پاشی، کاشت نهال، حذف کانون های بحران و تخصیص حقابه به تالاب های اهواز است که انجام این موارد اثرات خود را تا حدودی در منطقه نشان داده است.
ساری با اشاره به اینکه بخشی از اقداماتی که در حوزه بین المللی باید در خصوص پدیده گرد و غبار انجام شود، شامل برگزاری کنفرانس های بین المللی توسط رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با سایر سازمان بین المللی مربوطه است، گفت: اقداماتی از قبیل سدسازی در کشورهای افغانستان و ترکیه از جمله مواردی هستند که موجب گسترش گرد و غبار در منطقه میشوند که در این راستا باید با دیپلماسی قوی تر و امضای تفاهم نامه های محیط زیستی برای حل این مشکلات اقدام شود.
انتهای پیام/