دکتر محمودی سرپرست شبکه دامپزشکی خوسف در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند ؛گفت:استفاده نامناسب از دارو بدون تجویز و نظر دامپزشک،عدم تجویز دز کافی برای درمان،عدم مصرف داروی تجویز شده تا انتها،پیشگیری و کنترل ناکافی عفونت از عوامل ایجاد مقاومت به دارو ها هستند.
وی افزود:اگر چه استفاده از آنتی بیوتیک ها در حیوانات همانند انسان ها موجب بهبودی دام می شود اما استفاده نادرست و بی رویه آن سلامت عمومی را به خطر می اندازد.
محمودی با بیان اینکه جهت حفظ سلامتی دام و انسان مصرف این داروها در دام باید با نظارت کارشناسان دامپزشکی انجام شود،گفت:این در حالی است که بسیاری از دامداران برای کاهش هزینه ها و سرعت بخشیدن به بهبودی دام بدون حضور یا مشورت کارشناسان از این داروها استفاده می کنند.
سرپرست شبکه دامپزشکی خوسف افزود:بسیاری از دامداران بدون در نظر گرفتن زمان مورد نیاز برای دفع باقی مانده دارویی از بدن دام،اقدام به کشتار می کنند و این مسئله می تواند پیامدهای منفی در سلامت مصرف کنندگان بر جای بگذارد.
وی ضمن اشاره به این نکته که اگر استفاده از دارو براساس تجویز دامپزشکان و با توجه به نوع بیماری های دامی نباشد علاوه بر ایجاد مشکلاتی برای دام،سلامت انسان را نیز به خطر می اندازد،اظهار کرد:آموزش و اطلاع رسانی هر چه بیشتر در این زمینه موجب آگاهسازی هر چه بهتر متولیان صنعت پرورش دام و طیور خواهد شد.
محمودی با توجه به خطرات و آسیب های مطرح شده در مورد مصرف بی رویه داروها و آنتی بیوتیک از دامداران و مرغداران خواست از مصرف داروها بدون مشورت و تجویز دامپزشک خود داری و دوره منع کاربرد آن ها را رعایت کنند.
انتهای پیام/غ