سرپرست کار و اموراجتماعی، شهدا و معلولین افغانستان گفت: باید از ظرفیت‌های آموزشی و تجربیات ایران در زمینه‌های آموزشی و فرهنگی بیشتر استفاده شود.

باید بیش از همیشه از تجربیات ایران در زمینه‌های آموزشی استفاده شودبه گزارش خبرنگار حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، سرپرست کار و اموراجتماعی، شهدا و معلولین افغانستان در دیداری که با مسئولین آموزشگاه حرفه و فن افغان و ایران در هرات داشت، تأکید کرد که باید از ظرفیت‌های آموزشی و تجربیات ایران در زمینه‌های آموزشی و فرهنگی بیشتر استفاده شود، زیرا داشتن زبان و فرهنگ مشترک باعث می‌شود تا انتقال تجربیات و ظرفیت‌های آموزشی به آسانی و با بالاترین سطح ممکن صورت بگیرد.

در این دیدار که در مرکز فنی افغان و ایران در هرات صورت گرفت، "مبارز غلامی" مسئول کمیته امداد امام خمینی(ره) در هرات گزارش مختصری از فعالیت‌های این مرکز ارائه کرد و در مورد اهمیت فراگیری حرفه‌ و فن نکاتی را گوش زد نمود.

وی با اشاره به برگزاری ۳ دوره آموزشی در سال و فارغ شدن بین ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ کارآموز در رشته‌های مختلف توسط آموزشگاه حرفه و فن افغان ـ ایران، بیان داشت که در حال حاضر مردان در ۶ رشته کامپیوتر، حسابداری، مستری، لوله کشی، برق صنعتی و برق ساختمان و خانم‌ها در ۴ رشته کامپیوتر، خیاطی، سوادآموزی و قرآن شریف در حال آموزش هستند.

در ادامه "فیض‌الله ذکی" سرپرست وزارت کار و اموراجتماعی، شهدا و معلولین کشور نیز ضمن یادآوری همکاری‌ها بین دو کشور، از فعالیت‌های صورت گرفته از طرف جمهوری اسلامی ایران در جهت آموزش فن و حرفه و پیشرفت افغانستان سپاس گزاری کرد.

او در ادامه به ارزش و اهمیت فراگیری حرفه‌ به کارآموزان اشاره کرد و از کارآموزان خواست تا به بهترین نحو ممکن، از امکانات فراهم شده توسط این مرکز استفاده نمایند.

آقای ذکی از فعالیت‌های انجام گرفته از سوی کمیته امداد امام خمینی(ره) در شهر کابل و سایر ولایات افغانستان نیز به نیکی یاد کردند.

سرپرست وزارت کار و اموراجتماعی همچنین یادآور شد که در اولین فرصت با وزیر کار و اموراجتماعی جمهوری اسلامی ایران دیدار خواهد کرد تا هرچه بهتر و بیشتر از ظرفیت‌های آموزشی و تجربیات ایران در زمینه‌های آموزشی و فرهنگی استفاده شود، زیرا داشتن زبان و فرهنگ مشترک باعث می‌شود تا انتقال تجربیات و ظرفیت‌های آموزشی با سهولت و در بالاترین سطح ممکن صورت بگیرد.

در ادامه "علی اکبر بابا" کنسول درجه یک سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در هرات یادآور شد که دو کشور اسلامی افغانستان و ایران که اشتراک زبانی و فرهنگی زیادی دارند، در طول سال های گذشته همکاری‌های زیادی را در زمینه‌های مختلف انجام داده‌اند.
وی ضمن یادآوری از فعالیت‌های صورت گرفته از جانب جمهوری اسلامی ایران در افغانستان و خصوصا در غرب کشور در بخش‌های راه‌سازی و خط آهن و ایجاد سهولت‌ها برای تجار ملی افغانستان و همچنین ارائه خدمات صدور ویزا به مردم افغانستان، متذکر شد که تکمیل پروژه خط آهن خواف ـ هرات باعث پیشرفت زیادی در اقتصاد و تجارت افغانستان می‌شود و این کشور را به بازارهای تجاری و اقتصادی مهم دنیا وصل می‌کند.

علی اکبر بابا در ادامه با سایر فعالیت های خدمات رسانی ایران برای شهروندان افغانستان اشاره کرد و از ایجاد مراکز فنی و حرفه‌ای در ولایات مختلف، کلینیک‌های مجهز در شهرهای مختلف مانند کابل، هرات و مزار شریف و همچنین فروش برق به ولایات همجوار افغانستان نام برد.

او تصریح کرد که جمهوری اسلامی ایران علی رغم آن که با معضل کم آبی روبروست، هم‌اکنون با اتصال آب لوله کشی شهری به ولایت نیمروز، مردم این ولایت را از نعمت آب آشامیدنی بهداشتی برخوردار کرده است.

کنسول درجه یک سرکنسول گری ایران در هرات به صورت مشخص به آموزش های فنی و حرفه ای این کشور در ولایات مختلف به خصوص در هرات اشاره کرد و گفت، در صورتی که آموزش‌های فنی و حرفه‌ای به شکل خوب در بین جوانان انجام گیرد، جوانان بیشتری وارد بازار کار می‌شوند که این امر باعث کاهش چشمگیر مهاجرت جوانان خواهد شد.

در پایان این سخنان، مهمانان از کارگاه‌های مرکز فنی و حرفه‌ای افغان – ایران در هرات بازدید کردند.

 

انتهای پیام/

برای اطلاع از آخرین اخبار افغانستان به کانال تلگرامی ما بپیوندید

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار