وی گفت: اتفاقی که در برجام برای رفع تحریم ها افتاد تا حدی مراودات در بخش صنعت و معدن را با دنیا تسهیل کرده است و برای تامین مواد اولیه همچنین خرید ماشین آلات تاحد زیادی از مشکلات عبور کرده ایم.
وی گفت: برای رفع مشکل کمبود نقدینگی واحدهای تولیدی تلاش هایی صورت گرفته است؛ در تهران شاهد هستیم که هنوز مشکل سرمایه درگردش حل نشده اما امسال سعی بر این است که انتظارات تولیدکنندگان برآورده شود.
فتح الهی گفت: این مشکلات از گذشته وجود داشته و مربوط به یک بخش نیست بلکه فرابخشی است.
وی گفت: ابتدای دولت یازدهم ، کارگروه تسهیل رفع موانع تولید تشکیل شد و به طور مداوم جلسات بررسی مشکلات واحدهای تولید تشکیل می شود؛ در سال 94 و 95 ، مشکلات بسیاری از شرکت ها بررسی شد و بالغ بر 60 درصد مصوبات عمل شده و مشکلات برطرف شده اما کافی نیست. واحدهایی که به صنعت وابسته اند باید همکاری بیشتری داشته باشند و در این راستا کمک کنند تا مشکلات سریع تر برطرف شود.
بر اساس این گزارش مرتضوی رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان تهران اظهار داشت: طی سال گذشته تولید کشور دست به گریبان مشکلات ناشی از مسائل اقتصادی کشور بود.
وی افزود: ما یکی از کشورهایی هستیم که در آن سونامی قاچاق وجود داشت، اما با پیگیری مقام معظم رهبری و قوه قضائیه طی یک سال گذشته میزان قاچاق کاهش یافته است البته هنوز ما 12 تا 13 میلیارد دلار قاچاق داریم.
مرتضوی ادامه داد: تولید در وضعیت اضطرار قرار دارد و رابطه منطقی بین واحدهای تولیدی ودستگاههای تامین کننده مالی که بانکهاست وجود ندارد در واقع تولید توانایی پرداخت بهره های سنگین را ندارد.
وی گفت: بزرگترین مشکل امنیتی آینده کشور ما بیکاری است که این معضل رفع نمی شود مگر اینکه یک انقلاب در تولید اتفاق بیفتد.
وی تصریح کرد : تولیدکننده به هیچ عنوان توان حل این همه مشکلات را ندارد و حالت اضطرار در تهران ادامه دارد و به منظور رفع این مشکلات روحیه جهاد باید همچنان در دستگاه های دولتی و قضایی وجود داشته باشد.
انتهای پیام/