به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، محققان معتقدند: در صورتیکه افراد به گونهای رفتار کنند که سلامت مغز آنان ارتقا پیدا کند، از یک سوم موارد ابتلا به زوال عقلی پیشگیری میشود.
محققان آمریکایی اظهار داشتند: جامعه باید به شیوهای اقدام کند تا خطر ابتلا به زوال عقلی در تمامی دوران زندگی کاهش یابد و میزان ارائه مراقبتهای درمانی برای مبتلایان بهبود بهبود پیدا کند. این اقدامات شامل در نظر گرفتن خدمات مراقبتی و اجتماعی ایمن و موثر به منظور همراه کردن مبتلایان به این بیماری با جامعه است. در این شرایط فرد مبتلا به زوال عقلی و اعضای خانوادهاش مطمئن میشوند که جامعه آنان را پذیرفته و از آنان حمایت میکند.
در این مطالعه محققان آمریکایی نتایج مطالعات گذشته را که به بررسی فاکتورهای خطرزا در بروز زوال عقلی در تمام دوران زندگی پرداخته بودند، مورد توجه قرار دادند. به طور مثال نتایج مطالعاتی مورد بررسی قرار گرفت که ارتباط بین سطح تحصیلات، سلامت، فعالیت جسمی و خطر ابتلا به زوال عقلی را مورد ارزیابی قرار داده بودند.
محققان آمریکایی دریافتند: چندین فاکتور خطرزا وجود دارد که کنترل آنها میتواند تعداد مبتلایان به زوال عقلی را در سطح جهان 35 درصد کاهش دهد. به طور مثال اگر تمامی افراد پس از سن 15 سالگی تحصیلات خود را ادامه دهند، تعداد موارد ابتلا به زوال عقلی حدود هشت درصد کاهش پیدا میکند. همچنین اگر افراد میانسالی که قدرت شنوایی خود را از دست دادهاند، تحت درمان قرار گیرند، موارد ابتلا به زوال عقلی کاهش 9 درصدی پیدا میکند. همچنین اگر تمامی مصرف کنندگان سیگار که بالای 65 سال سن دارند، استعمال آن را کنار بگذارند موارد ابتلا به زوال عقلی حدود پنج درصد کاهش پیدا میکند.
به گفته محققان فشار خون، چاقی، افسردگی، کم تحرکی، انزوای اجتماعی و دیابت در افراد بالای 65 سال در بروز بیماری زوال عقلی موثر است.
منبع:ایسنا
انتهای پیام/