مدیر عامل راه آهن جمهوری اسلامی ایران گفت: در مرحله نخست، 96 نفر از کارکنان راه آهن افغانستان دوره های آموزشی خود را در ایران می گذرانند.

مدیرعامل راه آهن: کارکنان راه آهن افغانستان دوره آموزشی در ایران می گذرانندبه گزارش خبرنگار حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، «سعید محمدزاده» امروز در مراسم امضای تفاهم نامه همکاری های ریلی بین ایران و افغانستان و راه اندازی قطار تهران – هرات، افزود: به زودی تردد قطار بین دو کشور آغاز می شود و ایجاد دفتر راه آهن در نقاط مرزی افغانستان برای رفع برخی از مسایل موجود بسیار ضروری است.
معاون وزیر راه و شهرسازی اظهار داشت: تا 10 سال آینده سالیانه 100 میلیون تن بار را قطار در بین کشورهای منطقه جابه جا می کند و ما باید از این ظرفیت بزرگ برای جابجایی بار استفاده کنیم؛ ضمن اینکه ظرفیت های حمل بار به مقصد ایران و افغانستان نیز باید مشخص شود.
وی گفت: ایران و افغانستان از نظر زبان، دین و فرهنگ مشترکات فراوانی دارند و تلاش ما این است که همکاری های ریلی دو کشور به زودی آغاز شود. ما از راه آهن افغانستان می خواهیم قطعه چهار شبکه ریلی بین دو کشور را تکمیل کنند و ما نیز قطعه سه این مسیر را به سرعت احداث خواهیم کرد.
محمدزاده اضافه کرد: اتصال خط آهن ایران- افغانستان به کشور چین و سایر کشورهای منطقه بدون شک همکاری های حمل و نقل کشورهای منطقه را بسیار متحول خواهد کرد و این سبب خواهد شد امنیت بیشتری را در منطقه شاهد باشیم و همکاری های همه کشورها در این منطقه بیش از پیش تقویت شود.
وی گفت: ما آمادگی داریم همه تجربه های خود را در حوزه ریلی به کارشناسان راه آهن افغانستان انتقال دهیم، زیرا با وجود دانشکده فنی و مهندسی راه آهن در ایران، تاکنون تجربه های خوبی در این زمینه به دست آمده است.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به امضای تفاهم نامه همکاری ریلی بین دو کشور اظهار داشت: علاوه بر امضای این تفاهم نامه، باید با تشکیل کارگروهی به نمایندگی از دو طرف، طبق زمانبندی مسایل خود را به سرعت دنبال کنیم تا شاهد تردد قطار در حوزه ریلی و مسافری بین دو کشور باشیم.
در ادامه این مراسم،« محمد یما شمس» رئیس راه آهن افغانستان خواستار همکاری های بیشتر با راه آهن ایران شد و گفت: ما به دنبال استفاده از تجربه های ایران در بخش های فنی و زیربنایی هستیم تا بتوانیم مسایل مربوط به راه آهن افغانستان را با دو کشور به خوبی پیش ببریم.
وی گفت: برگزاری دوره های آموزشی برای کارکنان راه آهن افغانستان در ایران برای ما بسیار مهم است و امیدواریم به زودی شاهد حضور شرکت های راه آهن ایرانی در افغانستان باشیم تا شبکه ریلی بین دو کشور به زودی به بهره برداری برسد.
در پایان این مراسم، تفاهم نامه چارچوب همکاری های ریلی بین راه آهن ایران و راه آهن افغانستان به امضا رسید.

انتهای پیام/

برای اطلاع از آخرین اخبار افغانستان به کانال تلگرامی ما بپیوندید

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار