به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛شرکت کلاشنیکُو (کلاشینکف) روز گذشته به طور رسمی از تولید روبات جنگی جدیدی خبر داد که با استفاده از تکنولوژی پیشرفته هوش مصنوعی، توانایی رصد کردن، یافتن هدف و البته تصمیمگیری مستقل را در خصوص تیراندازی به آن دارد. به بیان سادهتر، این محصول چیزی نیست جز یک روبات قاتل هوشمند با قدرت تصمیمگیری مستقل. تصاویر منتشر شده توسط کلاشینکف، این روبات جنگی را به همراه اسلحه جنگی سری PK که روی آن نصب شده نشان میدهد.
Kalashnikov تاکید کرده که در آینده نزدیک قصد دارد از مجموعه گستردهای از محصولات توسعه یافته برپایه شبکههای عصبی رونمایی کند. یکی از ماژولهای جنگی کاملاً خودکار این شرکت برپایه تکنولوژی هوش مصنوعی قرار است همزمان با برگزاری رویداد ARMY-2017 معرفی شود.
رونمایی کلاشینکف از این ابزار جنگی، بار دیگر به بحث در خصوص تولید ابزارهای خودکار، دامن زده است. شبکههای عصبی به تولید سیستمهای کامپیوتری منجر شده که با طراحی ویژه، امکان یادگرفتن از تجربهها و دادههای ورودی را خواهند داشت. این سیستمها، با گذشت زمان و افزایش اطلاعات و تجربه، هوشمندتر خواهند شد.
روباتهای بهرهمند از این سیستم و تکنولوژی، تا پیش از این در عملیات نقشهبرداری استفاده میشدند. علاوه بر این در موقعیت یابی اهداف یا پیادهسازی پروژههای تحقیقاتی یا نجات نیز از این محصولات استفاده میشد.
سوفیا ایوانوا مسئول روابط عمومی کلاشینکف مدعی شده این روباتها که برپایه استفاده از تکنولوژی شبکههای عصبی توسعه یافتهاند امکان شناسایی اهداف و تصمیمگیری در خصوص عکسالعملی که باید در مقابل هر هدف اتخاذ شود را خواهند داشت. در حال حاضر، روباتها و پهپادهای جنگی امکان شناسایی اهداف را داشته اما برای نشان دادن عکسالعمل، به دریافت دستورهای انسانی نیاز خواهند داشت تا از مهمات موجود استفاده کنند. این در حالی است که روباتهای جدید میتوانند به طور کاملاً مستقل از اپراتورها عمل کنند.
بحث در خصوص عملکرد اسلحههای خودکار، سالهاست که مطرح میشود. در سال ۲۰۱۵ میلادی بیش از ۱۰۰۰ محقق، پژوهشگر و رهبر تجاری، با امضای نامهای سرگشاده، نگرانی خود را از تولید اسلحههایی که برپایه استفاده از هوش مصنوعی ساخته میشوند نشان دادند. در میان افراد امضا کننده ای نامه، اسامی چهرههای مطرحی نظیر استیون هاوکینگ یا ایلان ماسک موسس اسپیس ایکس نیز به چشم میخورد.
در متن نامه، اینچنین میخوانیم: «در صورتی که هریک از نیروهای نظامی قدرتمند در جهان، به بهرهبرداری گسترده از اسلحههای توسعه یافته برپایه هوش مصنوعی دست بزنند، رقابت تسلیحاتی در ابعاد جهانی، گریزناپذیر خواهد بود. پایان این تراژدی تکنولوژیک هم کاملاً واضح و آشکار است: تولید اسلحههای خودکاری که کلاشینکفِ آینده خواهند بود.»
میخائیل کلاشینکف، موسس شرکت کلاشینکف، قهرمان ملی روسها به حساب میآید. کلاشینکف حتی توسط رئیس جمهور سابق روسیه، دیمیتری مدودف به خاطر آنچه ایجاد برندی برای افتخار تمام روسها عنوان شده، تحسین شده است.
کلاشینکف در سال ۲۰۱۴ میلادی و پس از آنکه تحریم دولت ایالات متحده آمریکا علیه روسیه، مانع از ورود اسلحههای این کشور به آمریکا شد، با رکود فعالیت دست و پنجه نرم کرد. همین تحریمها در نهایت باعث شد کلاشینکف تمرکز خود را روی بازارهای آسیایی و آفریقایی بگذارد.
یکی از مشهورترین اسلحههای این شرکت به نام اسلحه جنگی PK (PK Machine Gun) برای اولین بار در سال ۱۹۶۱ میلادی معرفی شد و همچنان در خط تولید قرار دارد. این اسلحه به کرات در بازارهای جهانی توزیع و توسط نیروهای نظامی کشورهای مختلف جهان استفاده شده است. با توجه به استفاده از مولفههای محدود قابل جابهجایی در این اسلحه، PK از مقاومت خوبی در برابر شرایط جوی و آب و هوایی نامناسب بهره میبرد.
با این تفاسیر، باید منتظر ماند و دید آیا روباتهای جنگی خودکار کلاشینکف بار دیگر میتوانند به سلاح سازمانی نیروهای نظامی کشورهای مختلف تبدیل شوند؟ البته درنظر داشته باشید که کلاشینکف هنوز برنامههای خود را برای توزیع گسترده این اسلحه در بازار اعلام نکرده است. این احتمال هم وجود دارد که رگولاتوریها از تولید و در نهایت امر، عرضه این محصول به بازار جلوگیری کنند.
منبع: برترین ها
انتهای پیام/