برنامه تلویزیونی خندوانه، میزبان دبیر انجمن فرهنگی آموزشی ویرایش و درست‌نویسی بود.

بررسی فضای مجازی و تهدید زبان فارسی در خندوانه/ خاطرات ارژنگ امیرفضلی از دوران سربازیبه گزارش خبرنگار حوزه رادیو تلویزیون گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ شب گذشته برنامه تلویزیونی خندوانه میزبان مهدی صالحی دبیر انجمن فرهنگی آموزشی ویرایش و درست‌نویسی بود.

در ابتدا صالحی و جوان پیرامون به کار بردن کلمات کوتاه به جای کلمات زیبای فارسی گفتگو کردند.

جوان گفت: منبع تغذیه لغوی ما بیشتر فضای مجازی شده است که در آن بی سوادی و کم عمق بودن موضوع وجود دارد. از طرفی با حضور در این فضا گویش و زبان ما تغییر می‌کند و متوجه نمی‌شویم؛ چرا که از منابع قابل استفاده مثل کتاب فاصله گرفته‌ایم.

صالحی در خصوص فردوسی شاعر ماندگار ایران و زبان فارسی شاهنامه گفت: فردوسی 9 هزار واژه فارسی به کار برده است و کمتر از عربی استفاده کرده است. شاهنامه محور اخلاق، معنویت، خرد و زبان ایرانی است.

وی افزود: متاسفانه این روزها روزانه از 700 واژه استفاده می‌کنیم. در بررسی که داشتیم مجری تلویزیون از 220 واژه استفاده می‌کند و البته یکی از مجریان با تلاش خود این دایره لغات را به  3 هزار رساند. در ضمن باید بگویم ما واژه‌ها را می شناسیم اما استفاده نمی کنیم؛ به طور مثال با یک کلمه «خوبم» حال خود را توصیف می کنیم.

صالحی در پاسخ به سوال رامبد جوان پیرامون استفاده نکردن از ضرب المثل و کنایه‌ها عنوان کرد: غلبه رسانه ها باعث شده است این اتفاق رخ دهد. در گذر زمان 6 هزار زبان داشتیم که حدود 4 هزار مورد از آن ها از بین رفته است. حتی در بعضی از کشورها خط تغییر کرد.

صالحی در خصوص لذت زبان فارسی اظهار داشت: یکی از لذت های زبان فارسی گویش‌ها و لهجه‌های آن است.

گفتنی است؛ ارژنگ امیرفضلی در بخش پایانی برنامه، استندآپ کمدی خود را پیرامون خاطرات دوران سربازی‌ اجرا کرد.

 

گزارش از الهام قبادی

 

انتهای پیام/

 

زبان فارسی روی خط خندوانه رامبد جوان

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۵۹ ۰۲ مرداد ۱۳۹۶
از رامبد جوان ميخوام تا يه مسابقه بين بيننده هاي تلويزيوني بزاره تا استنداپکار هاي واقعي که تو خونه هستندو ب هر دليلي نميتونن ديده بشن تو خندوانه ديده بشن.منتظر جوابم...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۰۲ ۰۲ مرداد ۱۳۹۶
به خاطر اینکه در ایران اقوام زیادی وجود داره باید ی زبان رسمی که همان پارسی است راداشته باشیم برخی مواقع ما متوجه نمیشویم هموطنان عزیزمان چی میگن چون زبان زیبایشون رو بلد نیستیم ولی زبان پارسی زبان مادری همه ما است و می تونیم به راحتی باهم ارتباط برقرار کنیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۵۳ ۰۲ مرداد ۱۳۹۶
ممنونم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۰ ۰۲ مرداد ۱۳۹۶
پس زبان تورکی چه؟ کی ازش حمایت میکنه؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۱ ۰۲ مرداد ۱۳۹۶
به جای زبان ایرانی بگید زبان فارسی
ایران 4-5 تا زبان داره زبان ایرانی فقط فارسی نیست
Germany
سجاد
۱۰:۰۴ ۰۲ مرداد ۱۳۹۶
زبان فارسی تشکیل شده از ٪100 الفبای عربی، 50٪ کلمات عربی 30٪ کلمات تورکی و انگیسی ...! لطفا واقعیت ها رو بگید و طرفدارانه حرف نزنید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۳ ۰۲ مرداد ۱۳۹۶
پس زبان مادری ما زبان نیست که داره از بین میره


لهجه از عربی است که یونسکو اعلام کرد