به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بجنورد؛ سیداحمد هاشمی پزشک متخصص بیماری های عفونی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی نسبت به مصرف بستنی سنتی هشدار داد و اعلام کرد: مصرف این نوع بستنی ها احتمال بروز بیماری تب مالت را افزایش می دهد.
وی اظهار کرد: بستنی سنتی یکی از مهم ترین فرآورده های لبنی است که می تواند باعث بروز بیماری تب مالت شود.
هاشمی افزود : به علت استفاده از شیرهای غیر پاستوریزه در تهیه این نوع بستنی، احتیاط در مصرف بستنی سنتی لازم و ضروری به نظر می رسد.
وی تصریح کرد : عامل بیماری تب مالت می تواند از طریق دستگاه گوارش، تنفس و همینطور از راه جلدی به بدن انسان وارد شود.
هاشمی اظهار داشت : مصرف شیر خام و فرآورده های لبنی آلوده به ویژه پنیر تازه، بستنی سنتی و خامه و تماس مستقیم با بافت های آلوده و یا تماس با پوست و مواد دفعی دام های مبتلا، از راه های عمده انتقال بروسلوز یا تب مالت است.
وی گفت : تنفس گرد و غبار موجود در هوای طویله و اصطبل دام ها و یا آزمایشگاه ها نیز از دیگر راه های انتقال تب مالت به شمار می رود.
انتهای پیام/آ