به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بجنورد؛ سهیلا پیدا مدیرعامل انجمن اماس خراسان شمالی با بیان اینکه از تعداد ۳۵۰ بیمار ثبتشده در انجمن «اماس» استان ۱۲۰ نفر مرد و مابقی زن هستند، گفت: در حال حاضر آمار ابتلا به بیماری اماس در استان بین زنان افزایشیافته است.
پیدا بابیان اینکه بیشترین سنین ابتلا به این بیماری بین ۲۰ تا ۳۵ سال است، افزود: در حال حاضر این بیماری در میان زنان بیشتر از مردان و در سنین پایین افزایش پیداکرده است و اکنون در استان سن کمترین بیمار ۱۴ سال است.
وی گفت : ۷۰ درصد بیماران از قشر جوان و تحصیلکردهاند که بزرگترین مشکل آنان اشتغال و هزینههای بالای درمانی است.
پیدا بابیان اینکه بیماران اماس با توجه به شرایط جسمی آنان باید از هرگونه محیط استرسزا به دور باشند، تصریح کرد: هزینه دارویی این بیماران بسیار بالاست و تعداد زیادی از این بیماران نیاز به مصرف داروهای مکمل دارند که با توجه به قیمت بالای داروها، خرید آن در توان بسیاری از بیماران نیست.
وی کمکهزینه خرید دارو به بیماران نیازمند هر ماهه، اهدای ویلچر، تخت و وسایل موردنیاز به بیماران، کمکهای معیشتی به بیماران بیبضاعت و پرداخت وام به نیازمندان را ازجمله خدمات انجمن به بیماران از ابتدا تاکنون عنوان کرد.
مدیرعامل انجمن اماس خراسان شمالی برگزاری اردوهای مسافرتی، حمایت از تیمهای ورزشی بیماران خاص، اختصاص سالن ورزشی و استخر شنا بهصورت رایگان و پیگیری برای بستری در بیمارستان و رایگان کردن هزینههای درمانی بیماران را از دیگر خدمات انجمن برشمرد.
پیدا گفت: با پیگیریهای انجامگرفته زمینی از شهرداری و شورای اسلامی شهر بجنورد برای ساخت کلینیک تخصصی بیماران خاص و پیوند اعضا و تحویل آن به بنیاد بیماران خاص انجامگرفته که هماکنون در حال ساخت است.
وی مشکلات حرکتی، بینایی، ادراری، حسی و علائم تعادلی و راه رفتن را ازجمله نشانههای بیماری اماس عنوان کرد و افزود: انجمن اماس استان باهمت افراد خیر و نیکوکار و پزشکان متخصص مغز و اعصاب در راستای خدمات حمایتی و توانبخشی و اجتماعی به کمک خیرین نیاز دارد.
انتهای پیام/آ