رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت:ایران با اجرای حدود 8 میلیون هکتار عملیات بیابان زدایی در سطح کشور در این زمینه از سوی سازمان ملل به عنوان الگوی موفق برای کشورهای جهان مطرح شده است.

اجرای 8 میلیون هکتار عملیات بیابان زدایی در کشور به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان؛خداکرم جلالی رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور روز چهارشنبه در حاشیه برگزاری دومین کارگاه آموزشی معاونان حفاظت و امور اراضی سراسر کشور در تبریز گفت: در کنفرانس بین المللی گرد و غبار که از سوی سازمان ملل تشکیل شده بود، اعلام شد که در جمهوری اسلامی ایران کارهای بسیار موثر و گسترده ای در این زمینه انجام شده است.


وی اظهار کرد: براساس ارزیابی های سازمان ملل، جمهوری اسلامی ایران جزو 10 کشور اول جهان در زمینه مقابله با پدیده بیابان زایی با رویکرد مشارکت مردمی است.


رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور با بیان اینکه بخش کمی از عملیات بیابان زدایی در قبل از انقلاب و بخش عظیمی از آن بعد از انقلاب انجام شده است، یادآوری کرد: از این میزان 2 میلیون و 300 هزار هکتار عملیات در جنگل های بیابانی انجام شده است.


جلالی ادامه داد: در برنامه ششم قدم های خوبی در این زمینه برداشته شده و امید است با اجرای چند برنامه بتوان کانون های بحرانی درجه یک را در استان های بحرانی مهار کرد.


وی گفت: در دولت یازدهم نیز عملیات نهال کاری و جنگل کاری در حدود 148 هزار هکتار و عملیات مدیریت عرصه های بیابانی و چرا نیز برای حفظ پوشش گیاهی برای جلوگیری از گرد و غبار و فرسایش بادی حدود 11 میلیون هکتار در کل کشور انجام شده است.


رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور با اشاره به اهمیت احیای دریاچه ارومیه اظهار کرد: با اقدام های ستاد احیای این دریاچه بارقه های امیدی در این زمینه ایجاد شده و حرکت مثبتی در این جهت شکل گرفته است.


جلالی افزود: کار این سازمان نیز در خصوص دریاچه ارومیه پیشگیری از بروز گرد و غبارهای نمکی در اطراف دریاچه است که کارنامه خوبی از سوی این سازمان و اداره های کل منابع طبیعی استان های آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی در این زمینه بجای گذاشته اند.


وی گفت: در این راستا حدود 15 هزار هکتار عملیات نهال کاری و بیش از 900 هزار هکتار مدیریت چرا در اطراف این دریاچه انجام شده و در این مدت کوتاه شاهد اثرات مثبت این اقدام در راستای تثبیت مناطق بیابانی ایجاد شده در این منطقه هستیم.

تلاش برای حفاظت از جنگل ها به عنوان میراث طبیعی


رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور با بیان اینکه این اقدام ها مانع از ایجاد گرد و غبارهای نمکی شده و به مرور زمان نیز این وضعیت بهتر می شود، گفت: در کل کشور حدود 17 استان بیابانی داریم که استان های خوزستان، کرمان، سیستان و بلوچستان و یزد استان های بحرانی در زمینه مسائل بیابانی، فرسایشی بادی و تولید گرد و غبار هستند.


جلالی یادآوری کرد: 90 درصد کشور ما در منطقه خشک و نیمه خشک واقع شده و جنگل ها و مراتع به عنوان میراث طبیعی کشور باید حفظ شود.


وی اظهار کرد: با توسعه مشارکت حفاظتی در مناطق مختلف با همکاری خود جنگل نشینان و دامداران دارای طرح های مرتع داری، این منابع حفظ می شود تا هم منافع آنان و هم مراتع و جنگل ها حفظ شود.


رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور از قطع بهره برداری از جنگل های شمال در برنامه ششم خبر داد و گفت: از سال گذشته کار توقف بهره برداری از این جنگل ها به تدریج شروع شده و تا پایان سال کلیه قراردادهای بهره برداران خاتمه می یابد.


جلالی، ادامه داد: با بهره بردارانی که سابقه خوب داشته و مورد رضایت این سازمان هستند، قرارداد حفاظت به جای بهره برداری جایگزین می شود و در سال 97 دیگر هیچ گونه بهره برداری از سطح جنگل ها انجام نخواهد شد.


وی از عوامل تخریب جنگل ها و مراتع را آتش سوزی اعلام و اظهار کرد: براساس بررسی های انجام شده 95 درصد آتش سوزی ها عامل انسانی بوده که از این میزان علت 90 درصد آن بی احتیاطی است.


رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور با بیان اینکه در سال گذشته حدود 49 درصد سطح آتش سوزی در این مناطق کاهش یافته است، از مردم و گردشگران خواست از آتش سوزی در جنگل ها و مراتع خودداری کنند.


جلالی افزود: سامانه رایگان 1504 در سراسر کشور وجود دارد تا هر کسی آتشی در عرصه های جنگل مشاهده کرد به این شماره اعلام کند تا ماموران سریع برای اطفای آتش اقدام کنند.


وی گفت: از کلیه ابزارهای لازم برای پیشگیری از بروز آتش سوزی استفاده و هر 2 ساعت یک بار در روز از طریق ماهواره سنجشی کل جنگل ها و مراتع کشور پایش می شود و آتش سوزی ها برای اطفا حریق به ماموران اعلام می شود.


جلالی افزود: کنترل از طریق پهباد، سیستم دیده بانی و گشت و مراقب نیز موجب کاهش آتش سوزی در جنگل ها و مراتع در کشور شده که با مشارکت مردم میزان آتش سوزی نیز به حداقل می رسد.


منبع:ایرنا

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار