علیرضا رجایی کارشناس مسائل افغانستان در گفتگو با خبرنگار حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه استفاده از ظرفیت دیپلماسی عمومی به خصوص روابط خواهرشهری ها می تواند به کمک مردمان جهان برای حل مسائل زیست محیطی بیایید، اظهارداشت: طبق قرارداد خواهرشهری که ما بین تهران و کابل منعقد شده است این ظرفیت وجود دارد که جمهوری اسلامی ایران تجارب ارزنده خود را در حل مسائل زیست محیطی به افغانستان منتقل کند.
مدیرعامل مرکز بین المللی توسعه خواهرشهرهای ایران تصریح کرد: در مجموعه خواهرشهرها ظرفیتها و تجاربی هست که باید، با کمترین هزینه و در قالبهای مردمی انتقال یابند و هم افزا شوند و گره های کور به دست مردم بازشود. با تقویت زیرساختهای خواهرشهری و بهره گیری از توان و تجربیات جهانی در پیوندهای خواهرشهری است که پیوند دولت ملت، تحکیم و سطح مسئولیت پذیری و آگاهی شهروندان ارتقا می یابد.
وی به مشکلات آب آشامیدنی در کابل اشاره کرد و گفت: طبق اعلام رسمی اداره محیط زیست کابل آب شرب این شهر در برخی نقاط غیر قابل شرب بوده و به شدت آلوده است.
سرکنسول سابق ایران در بامیان با تاکید براینکه آب کابل نه تنها مایه حیات نیست بلکه باعث مرگ و میر در آینده خواهد شد، بیان داشت: طبق اعلام مراکز بهداشت افغانستان در 100 سی سی از آب کابل در بهترین حالت ده ها باکتری کشنده وجود دارد که این عامل باعث تهدید جان پنج میلیون افغانستانی است.
رجایی با تاکید بر اینکه مرکز توسعه بین المللی خواهرشهریهای ایران میتواند از طریق نمایندگیهای دیپلماتیک دو کشور ایران و افغانستان، مشکل آب شرب کابل حل کند، خاطر نشان کرد: مرکز خواهرشهریهای ایران این آمادگی را دارد که از تجارب خود برای خدمات رسانی به مردم کابل اعم از احداث تصفیه خانه و مراکز بهداشتی و... به نحو احسنت استفاده کند.
انتهای پیام/