۶ دامدار که به علت حمله پلنگ متحمل خسارات مالی و یا آسیب جسمی شده بودند غرامت بیمه دریافت کردند.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ در جلسه‌ای با حضور سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان فارس، نماینده سازمان حفاظت محیط زیست کشور، نماینده بیمه ما (ملت) و جمعی از متخصصان حیات وحش ۶ دامدار که پارسال در شهرستان‌های شیراز، نورآباد، فیروز آباد و بخش ارژن، متحمل خسارات مالی و جانی حمله پلنگ به گله هایشان شده بودند غرامت دریافت کردند.

مرادی سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان فارس گفت: با توجه به پراکنش کلی پلنگ در استان فارس، تنوع طعمه‌های مورد استفاده آن ها، زیستگاه‌های در حال تخریب، کمبود آب و غذا، خشکسالی و پیر شدن پلنگ و ناتوانی در شکار طعمه، باعث شده که این حیوان از زیستگاه خود خارج شده و به محل سکونت انسان‌ها نزدیک شود که این امر باعث تعارض بین انسان‌ها و پلنگ شده است.

وی افزود: استان فارس یکی از زیستگاه‌های با اهمیت پلنگ ایرانی در کشور است که در آن مانند سایر زیستگاه‌های برای حفظ بقا خود با تهدیدات زیادی روبرو است. تهیه و تدوین یک برنامه عمل جامع با اهداف مشخص مهمترین گام در حفاظت از این گونه ارزشمند است.

 

سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان فارس تصریح کرد: شاید بتوان مهمترین رویکرد این برنامه را حفاظت از زیستگاه‌ها و پیشگیری از تخریب گسترده آن‌ها در کنار مدیریت تعارضات این گونه با همکاری روستائیان دانست. در حال حاضر مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست از امن‌ترین زیستگاه‌های پلنگ ایرانی در مقایسه با مناطق آزاد به شمار می‌روند. این در حالی است که گونه پلنگ در برخی از زیستگاه‌های آزاد استان نیز حضور داشته و بیشترین تهدیدات به دلیل تعارض با دامداران در همین مناطق وجود دارد.

مرادی اضافه کرد: پس از نشست‌ها و مذاکرات در خصوص تعارضات این گونه با دامداران سازمان حفاظت محیط زیست با بیمه ما (ملت) برای بیمه پلنگ در قالب برنامه ملی عملیاتی حفاظت و مدیریت این گونه در کشور تعاملاتی در قالب یک تفاهم نامه صورت گرفته است که می‌تواند بخش عمده‌ای از تلفات این گونه ارزشمند را در کشور کاهش دهد

وی اظهار کرد: مهمترین عامل تهدید گونه پلنگ ایرانی را در استان فارس باید تخریب و قطعه قطعه شدن زیستگاه‌ها برشمرد. این عامل منشا سایر عوامل تهدید کننده گونه اعم از تعارضات، کاهش طعمه، تصادفات جاده‌ای و ... می‌باشد. گسترش سکونتگاه‌های انسانی، گسترش زمین‌های زیر کشت، احداث جاده‌ها و بزرگ راه ها، معدنکاوی، برداشت از محصولات جنگلی، کاهش جمعیت طعمه، قطع کریدور‌ها و خشکسالی از عمده‌ترین عوامل تهدید این گونه در استان به شمار می‌روند که این عوامل در تمامی زیستگاه‌های پلنگ در کشور کم و بیش یکسان ند. کوچک شدن زیستگاه‌ها پلنگ را در محاصره انواع این تهدید‌ها قرار داده است.

گفتنی است؛ گونه پلنگ Panthera pardus بزرگ جثه‌ترین گربه سان موجود از راسته گوشتخواران و خانواده گربه سانان است. در لیست سرخ IUCN به عنوان گونه در معرض تهدید شناخته شده است. پلنگ رژیم غذایی متنوعی دارد و از بندپایان تا علفخواران را شامل می‌شود. تراکم این گونه با توجه به نوع زیستگاه، در دسترس بودن طعمه و درجه تهدیدات از کمتر از یک قلاده تا بیش از ۳۰ قلاده در km۲، ۱۰۰ متغیر است.

گونه نادر پلنگ ایرانی یکی از ۹ زیرگونه پلنگ دنیا است که از نظر جثه بزرگترین آن‌ها به شمار می‌رود. دست و پا‌های کوتاه و بدن قوی‌ای دارد. شانه پشت و پهلو‌ها از خال‌های گل مانندی پوشیده شده و لکه‌های سیاه بر روی سر، گلو، سینه و شکم دارد. گونه پلنگ ایرانی در لیست سرخ IUCN در معرض انقراض و ضمیمه ۱ کنوانسیون CITES است. مهمترین تهدید این گونه قطعه قطعه شدن زیستگاه و بوجود آمدن زیر جمعیت‌های کوچک است.

انتهای پیام/ن

۶ دامدار آسیب دیده در حمله پلنگ غرامت دریافت کردند

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار