به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج ؛فرید سپری معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی کردستان ظهر امروز در جلسهای بررسی وضعیت انگور در کردستان،گفت: استان کردستان در کنار محصول توتفرنگی، در کشت انگور نیز مستعد است و باید به این امر بیشتر توجه شود.
وی افزود: 9 هزار و 100 هکتار سطح زیرکشت باغات در استان است و بیشترین کشت انگور را در شهرستانهای بانه و مریوان داریم که سالانه 46 هزار تن انگور برداشت میشود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان کردستان افزود: میزان برداشت در هر هکتار سطح زیرکشت، 5 تا 6 تن انگور است.
سپری بیان کرد: تقریبا 5 هزار هکتار باغات استان آبی هستند و حدود 52 هزار تن انواع انگور در باغات استان کردستان تولید میشود و 4 هزار نفر نیز در امر تولید این محصول فعالیت دارند.
وی ادامه داد: عمدتا در باغات دیم که در استان وجود دارد به دلیل شرایط منطقهای و طبیعی از کود شیمیایی و سموم برای از بین بردن آفات استفاده نمیشود.
به گفته سپری5 هزار تن از باغات دیم مربوط به شهرستانهایی است که بالای 300 میلیمتر بارش دارند و در آنها شرایط کشت انگور دیم فراهم است.
وی افزود: در شهرستانهایی مانند مریوان، بانه و سروآباد انگور عمدهتر از شهرستانهای سنندج، کامیاران و سقز برداشت میشود و طی رایزنیهای انجام شده نزدیک به 2و نیم میلیون اصله نهال شناسنامهدار برای کشت آماده شده است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان کردستان در پایان عنوان کرد: میخواهیم در استان حدود2 هزارو 500 تا 3 هزار هکتار باغات دیم ایجاد کنیم و امیدواریم گواهی سلامت برای انگور سیاه کردستان را بتوانیم دریافت کنیم.
انتهای پیام/ م ح