به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ فضاپیمای ریستور ـ اِل به ابزار، فناوریها و تکنیکهای مورد نیاز برای افزایش طول عمر ماهوارهها مجهز شده و حتی برای خدمترسانی به ماهوارههایی که برای تعمیر در مدار طراحی نشدهاند هم قابل استفاده خواهد بود.
این فضاپیما در نخستین مأموریت خود به ماهواره لندست7 در مدار متصل شده و ضمن سوخترسانی آن را جابجا خواهد کرد ولی کاربرد «ریستور ـ ال» به همین جا ختم نمیشود و در واقع این فضاپیما به دارندگان ماهواره راههای جدیدی برای مدیریت کارآمد و ارتقای ناوگان خود داده و با افزایش عمر مفید ماهوارهها امکان کسب درآمد بیشتر از سرمایهگذاری اولیه را برای آنها فراهم میآورد.
به عنوان مثال اگر صفحات خورشیدی یا یکی از آنتن های ارتباطی ماهواره در هنگام راهاندازی در مدار با مشکلی مواجه شود، یک فضاپیمای تعمیراتی دارای دوربینهای بازرسی و ابزار مورد نظر میتواند ماهواره از دست رفته را بازیابی کرده و جلوی میلیونها دلار زیان مالی را بگیرد.
انجام موفقیتآمیز این مأموریت نشان خواهد داد که فناوریهای مربوط به خدمترسانی در مدار به بلوغ کافی برای استفاده در مأموریتهای دیگر ناسا از جمله اکتشافات علمی رسیدهاند.
ناسا به کمک این فضاپیما در کنار انجام تعمیرات ماهوارهای به دنبال اثبات فناوریهای دیگری است که انسان را یک گام در رسیدن به کره مریخ نزدیک میکند؛ علاوه بر این ناسا قصد دارد فناوریهای ریستور-ال را به مؤسسات تجاری منتقل کند تا صنعت تجاری تعمیرات ماهوارهها در داخل ایالات متحده شکل گیرد.
وجود این امکانات میتواند از روشهای نوآورانهای به صاحبان ماهوارهها در مدیریت بهتر داراییهای فضایی خود کمک کند؛ مانند پرتاب ماهواره با نصف سوخت مورد نظر برای کاهش وزن و قابلیت حمل ابزار آلات بیشتر.
کاربردهای قابل تصور برای این فناوریها در آینده شامل ساخت و مونتاژ ماهواره در مدار، ایستگاه سوخترسانی ماهوارهای، تعمیر رصدخانهها و مدیریت زبالههای فضایی است.
تبدیل ایده این خدمات به واقعیت، نیازمند سالها تست و ساعتها طراحی در کنار توسعه پنج فناوری جدید است؛ این فناوریهای کلیدی عبارتند از سامانه ناوبری نسبی خودکار و همزمان، خدمات اویونیک، بازوهای مکانیکی هنرمند، ابزارآلات پیشرفته و ابزارآلات پیچیده و چندکاره و سامانه انتقال سوخت.
منبع:تسنیم
انتهای پیام/