به گزارش خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، سید عباس عراقچی معاون وزیر امور خارجه به دنبال برداشتهای غلط از سخنان او که در گفت و گوی ویژه خبری روز چهارشنبه بوجود آمده بود، امروز شنبه با حضور تلفنی در برنامه صبحگاهی "سلام صبح بخیر"شبکه سوم سیما تاکید کرد: اروپا و آمریکا باید در قبال مهاجران افغان و غیر افغان مسئولیت پذیر باشند.
معاون سیاسی وزیر امور خارجه خاطرنشان کرد: از صحبتهایم در مورد اتباع افغان سوء برداشت و سوء تفاهم بزرگ شده است. این تعبیر که "اگر تحریمها فشار بیاورد مجبوریم با افغانها خداحافظی کنیم"، تعبیر بنده نیست، اصلا چنین برنامهای هم نداریم.
غربیها مسئول آوارگی مهاجران افغان هستند
وی ادامه داد: مشکل آوارگی افغانها غربیها هستند نه دولت و ملت ایران. در درجه اول غربیها و کسانی که گروههای تروریستی را در این کشور ایجاد و حمایت کرده، نیرو و پایگاههای نظامی به افغانستان بردند مسئول هستند. آنها در این کشور جنگ به راه انداختهاند و مسبب آوارگی مردم افغانستان هستند.
عراقچی تاکید کرد: در چنین شرایطی نباید انتظار داشته باشند که فقط ایران هزینه های این کار را پرداخت کند. ما تاجایی که بتوانیم حتما این کار را انجام خواهیم داد. در حالی که ایران را تحریم کرده و آمریکا سیاست "نفت صفر" را در قبال جمهوری اسلامی دنبال می کند، توقع دارند همه هزینه ها را ما پرداخت کنیم.
دیپلمات عالی رتبه کشورمان خاطرنشان کرد: حرفی که من در آن برنامه تلویزیونی زدم این بود که ما در برابر برادران و خواهران افغان گزینه های جدید قرار خواهیم داد.
ما به دنبال خداحافظی با مهاجران افغان نیستیم/ اروپاییها یا بابت مهاجران هزینه دهند یا پذیرای آنها باشند
وی با بیان اینکه اروپاییها از دو طریق میتوانند به مسئولیت خود عمل کنند، تصریح کرد: یا اینکه هزینههای این مهاجران و پناهجویان را پرداخت کنند یا پذیرای بخشی از آنها در خاک خود باشند. موضوع بازگشت به خاک افغانستان و خداحافظی کردن با آنها در میان نیست بلکه گزینههای جدیدی برای بهبود وضعیتشان است. اروپاییها هم باید آنها را بپذیرند. بحث مهاجرت مسئولیتی بینالمللی است و ما تاکنون بیش از توان و مسئولیت خود کمک کرده و بازهم خواهیم کرد، اما حرف ما این است که اروپایی ها باید به مسئولیت خود عمل کنند و ما این موضوع را با جدیت دنبال می کنیم.
معاون سیاسی وزیر امور خارجه در ادامه با بیان اینکه افرادی که در داخل کشور موضع گرفته و مقاله می نویسند توجه داشته باشند که مواضع آنها اروپاپسند نباشد، افزود: نباید نکاتی را مطرح کنند که بار مسئولیت را از دوش اروپاییها برداشته و فشار روی ما بگذارند. بحث کاملا جدی و اصولی مطرح شده است.
ایران سالانه ۸ میلیارد یورو برای مهاجران هزینه میکند
عراقچی در پاسخ به این سوال که هزینه ای که اروپا و آمریکا در رابطه با پناهجویان افغانستانی باید بپردازند در ماه یا سال چقدر است، توضیح داد: رقمی که رئیسجمهور روز چهارشنبه در جلسه هیات دولت به آن اشاره کردند حدود ۸ میلیارد یورو در سال است. مسلما پرداخت این هزینه تنها با ایران نیست بلکه مسئولیت بین المللی با کشورهایی است که مسبب جنایات و آوارگی مردم افغانستان بودند. یا باید بخشی از برادران و خواهران افغان را در خاک خود پذیرا باشند، مانند پذیرایی که ما انجام دادیم یا کمکهایی را داشته باشند که ما بتوانیم این کار را انجام بدهیم. نمیشود هم ما را تحریم کنند و هم در این امر مشارکت نداشته باشند و به علاوه انتظار داشته باشند که مشکلی هم برایشان پیش نیاید.
مخاطب صحبتهای من جامعه بینالملل بود نه برادران افغانستانی
این دیپلمات عالی رتبه کشورمان در پاسخ به اینکه مخاطب صحبتهای چهارشنبه شب شما هموطنان ایرانی یا برادران افغانستانی نبوده اند؟ گفت: بله درست است. مخاطب ما جامعه بینالملل و کشورهایی هستند که مسبب آوارگی مردم افغانستان بودند. از دوستان داخلی که اظهار نظر می کنند خواهش می کنم که به بیراهه نروند و حرف هایی نزنند که ضد سیاست های اصولی ما بوده و دشمن شادکن باشد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا در طول تحصیل خود با دانشآموزان یا دانشجویان افغانی همکلاس بوده است، تصریح کرد: همه ما در طول سالهای گذشته در دانشگاه، دبیرستان یا دیگر عرصهها با افغانهای زیادی سر و کار داشتهایم. البته من در دبیرستان و دانشگاه دوست افغانی نداشتهام، ولی الی ماشاالله در کشور ما افغانیهای بسیاری حضور دارند که شرافتمندانه در حال تلاش هستند. من معتقدم که افغانیها یکی از شریفترین مردمان هستند و میزان تخلفاتی که بعضاً از آنها گزارش میشود نسبت به جمعیت آنها کم است. آنها مردمی مومن و معتقد هستند که شرافتمندانه کار میکنند، دستمزد میگیرند و هزینه دستمزد خود را برای خانوادههایشان میفرستند؛ گرچه این موضوع نیز هزینههایی را برای ما دارد.
در شرایط تحریم نمیتوانیم برای مقابله با ورود مواد مخدر به سمت اروپا هزینه کنیم
عراقچی همچنین در مورد بحث مبارزه با مواد مخدر و هشداری که ایران در این زمینه به اروپاییها داده است، ادامه داد: در مورد بحث مواد مخدر همین تذکر به اروپاییها داده شده است. مقابله با مواد مخدر یک مسئولیت انسانی و سیاسی است که ایران در این زمینه در طی این سالها هزینههای زیادی را پرداخت کرده است. بیش از ۴۰۰۰ نیروی ما در راه مبارزه با قاچاق مواد مخدر به شهادت رسیدهاند و شاید صدها میلیارد دلار در کشور طی ۴۰ سال گذشته خرج مقابله با قاچاق مواد مخدر شده است، مواد مخدری که مسیر آن اتفاقا از افغانستان به سمت اروپا و مناطق دیگر است و ما در راستای مقابله با این موضوع جانفشانیهای زیادی کردهایم، بنابراین وقتی که ما تحریم میشویم طبیعی است که توان اقتصادی ما مطلوب به چیزهایی شود که برای ما در اولویت بالاتری قرار دارد.
اروپا باید به وظایف خود در قبال پناهندگان، مبارزه با قاچاق مواد مخدر و مبارزه با تروریسم عمل کند
معاون سیاسی وزیر خارجه در پایان صحبتهای خود بار دیگر تاکید کرد: ما تاکید بر آن داریم که اروپاییها باید به وظایف خود در مورد پناهندگان، بحث مبارزه با قاچاق مواد مخدر و مبارزه با تروریسم عمل کنند و این طور نیست که ما فقط با گروههای تروریستی که آنها در منطقه به وجود آوردهاند، مبارزه کنیم. آنها نیز باید به وظایف خود در این ارتباط عمل کنند.
انتهای پیام/
مردم برای اصلاح دنیا چیزی از دین را ترک نمیگویند، جز آن که خدا آنان را به چیزی زیانبارتر دچار خواهد ساخت.
إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ إِخْوَةٌ فَأَصْلِحُوا بَيْنَ أَخَوَيْكُمْ وَاتَّقُوا اللَّهَ لَعَلَّكُمْ تُرْحَمُونَ
ﺟﺰ ﺍﻳﻦ ﻧﻴﺴﺖ ﻛﻪ ﻫﻤﻪ ﻣﺆﻣﻨﺎﻥ ﺑﺎ ﻫﻢ ﺑﺮﺍﺩﺭﻧﺪ ; ﺑﻨﺎﺑﺮﺍﻳﻦ [ ﺩﺭ ﻫﻤﻪ ﻧﺰﺍﻉ ﻫﺎ ﻭ ﺍﺧﺘﻠﺎﻓﺎﺕ ]ﻣﻴﺎﻥ ﺑﺮﺍﺩﺭﺍﻧﺘﺎﻥ ﺻﻠﺢ ﻭ ﺁﺷﺘﻲ ﺑﺮﻗﺮﺍﺭ ﻛﻨﻴﺪ ، ﻭ ﺍﺯ ﺧﺪﺍ ﭘﺮﻭﺍ ﻧﻤﺎﻳﻴﺪ ﻛﻪ ﻣﻮﺭﺩ ﺭﺣﻤﺖ ﻗﺮﺍﺭ ﮔﻴﺮﻳﺪ .(١٠)
اگر در ما نباشد جز آنکه آنچه را خدا و پیامبرش دشمن میدارند، دوست بداریم، یا آنچه را خدا و پیامبرش کوچک شمارند، بزرگ بداریم، برای نشان دادن دشمنی ما با خدا، و سرپیچی از فرمانهای او کافی بود.
بچه که بودم با رفتن مهمان خونه چقدر سوت و کور و دلگیر میشد.
با گرانی و اختلاس و حقوق نجومی و وعده و وعید مسئولان چه میکنید؟
درد بودن یا نبودن اتباع افغانستان نیست
درد بی مدیریتی و آدرس غلط به مردم دادنه
ان شاء الله مردم در ماه عزیز بیدار بشن
آمدیم
نبودید
رفتیم
[محل درج اسامی مهمانان]
اى مردم، نعمت خدا را بر خود ياد كنيد. آيا غير از خدا آفريدگارى است كه شما را از آسمان و زمين روزى دهد؟ خدايى جز او نيست. پس چگونه [از حق] انحراف مىيابيد؟ فاطر ٣
دولت شما دست نشانده امریکاییهاست خیال باطله اگر فکر کنید با دولت ما بر سر مهاجران به توافق برسد
رهبر انقلاب مدافع شما مهاجران هستند
اما بهترین جا برای هر کس وطن خودش است به امید روزی که همه مهاجران بتوانند در وطن خودشان زندگی کنند و انجا را اباد کنند ان شاء الله
وضعیت کنونی در افغانستان نتیجهٔ کمکاری و بیتوجهی ما ایرانیها هم هست.
دلار سه هزار و خرده ای شده پانزده
گوشت کیلویی چهل تومن شده صد و بیست
مسکن که از حسابش عاجزیم و ...
اگر میخواهی مدیر کشوری چندصدمیلیونی شوی خود را برای ادارهٔ کشوری چندمیلیاردی آماده کن.
بهتره از ایران اخراج شوند
الان خیلی از کشور ها هنوز از این بیشتر هم مهاجر دارند.
مثلا در برخی از مراکز خارجی چندین تبعه خارجی در کنار هم هستند.
پدرم و پدربزرگم در زمان انقلاب به ایران اومدن
دلیل اومدن هم اسلامی بودن و شخص محترم امام خمینی بوده،
من با ۲۳سال سن تا پایه پنجم ابتدایی درس خوندم ،برای خرید یک کیلو شکر باید کارت ملی داشته باشیم یا به قیمت ازاد خرید کنیم،هر سه ماه یک باز هر نفر ۱۰۰هزار تومان عوارض شهرداری،۲۰۰هزار تومان برای تمدید گذرنامه،۸۰هزار تومان هزینه دوستانی که این کار رو انجام میدن،یعنی ما مثل شما هزینه زندگی روی این خاک رو داریم میپردازیم،برای خرید دارو ما هیچ گونه بیمه یا پشتوانه مالی نداریم، بودن افغان های که در زمان جنگ هشت ساله برای حفظ خاک شما جنگیدن تا از مرزهای تنها کشور شیعه دفاع کنن،
با همه این فراز و فرود ها من یک افغانستانی متولد شده در ایرانم به اندازه شما قلبم برای ایران میتپه ،کاری به این سختی ها ندارم از نظر من خاکی که در اون پرورش پیدا کردم برای درداش گریه کردم برای خوش هاش خوشحال بود نه خودش که مردمش با بی مهری راجبم حرف بزنه و قلبم بشکنه، ، خاکی که همه ما به مقدس بودنش ایمان داریم
تنها به عنوان یه انسان که حق زندگی داره این حرفها رو زدم شاید شاید شاید یک نفر با حرفام به این فکر کنه که خارج از همه مرزها،تحریم ها،بدی ها،سختی ها ،درک کنه ما هم انسانیم همین.
بلندگوهایی سعی داشتند و دارند که روزبهروز بین این دو ملت [ایران و افغانستان] جدایی بیندازند؛ اما ما در سختترین شرایط نیز، هیچ مصلحتی را بر مصلحت دفاع از افغانستان غلبه ندادیم.
همهی شما میدانید که تهران زیر موشک بود و هر شبانهروز، ده تا پانزده موشک - بلکه بیشتر - وارد تهران میشد و منفجر میگردید و دهها انسان را از بین میبرد و خانههایی را خراب میکرد. آن روز، علاج کار این بود که به یک طرف لبخند بزنیم؛ ولی در جهت رضای الهی نزدیم و آن شرایط سخت را تحمل کردیم.
قبل و بعد از آن نیز در طول جنگ تحمیلی هشتساله، بخش عمده از زحماتی که متحمل شدیم، بهخاطر موضع قاطع و صریحی بود که در امر افغانستان داشتیم. آن موضع، امروز هم وجود دارد و هیچ فرقی نکرده.
مروز هم ما در کنار ملت و جهاد و وحدت افغانستان و نیز حکومت اسلامی آیندهاش قرار داریم.
اگر کسی بخواهد این وحدت را بشکند و در داخل ایجاد #فتنه کند، با او احساس برادری نخواهیم کرد و او را #دست_شیطان به حساب خواهیم آورد. ۶۸/۷/۱۱
اگر راست میگید از این به بعد نگذارید کسی غیر قانونی وارد کشور بشه .
آدمای پر تلاشین و البته کارشونم درست انجام میدن
خوب شماهای که همه برای خودتون سیاست مدارید وهرچیزی دلتون میخواد میگیدحق دارید چون تاحالا هیچ سختی روندیدید فکرنمیکنیدهرچی دارید ازهمین مهاجرین بدبخت دارید اگه همین مهاجرین نبودن خیلی وقت پیش وضیعت ایران بدتراز عراق وسوریه یمن فلسطین وافغانستان میشد الطفا چیزی رو نمیدونید پس درمردش قضاوت نکنید
جناب عراقچی عادلانست اگر با ایرانیان مقیم کشورهای خارجی همین رفتار رو بکنند؟
ایشان مذاکره کننده برجام بوده اند و قطعا متوجه منظور بنده می شوند
ما خودمون تو بنایی هر جا نیروی ایرانی آوردیم یا معتاد از آب دراومد یا از زیر کار دررو.
ضمنا خیلی از کارها رو ایرانی جماعت اصلا تو شان و منزلت خودش نمیدونه که انجام بده حتی اون بی سوادتذین و بدبخت ترینشون.
و مادامیکه مردم این کشور دست اتحاد ندهند و دشمن اصلی را نشناسند و بیرون نکنند این فلاکت ماندگار خواهد بود
اما کدام کشورها در جهان اینگونه از سیل آوارگان جنگی و پناهجویان فراری و از همه مهمتر بدون سرمایه و پولهای کلان را بجز چند کشور محدود می پذیرند و مانند مردم خود تا حد امکان مراقبت و پذیرایی میکنند( البته در منافع نیروی انسانی افاغنه تردید نیست؛ اگرچه اگر به نیروی بیکار کشور خودمان ایران نگاه کنیم اینهم خود بحثی جداست) در همین هجوم داعش و تکفیریهای ساخته دست صهیونیست و عربستان و مدیریت آمریکا به سوریه و عراق همان کشورهای مدعی آزادی و حقوق بشر چه بلاها و منت ها که بر سر مردم آواره و عزادار سوریه و عراق که آوردند و آنها را ماهها در بیابانها و دریاها بدون کمترین کمکهای انسانی نگاه داشتند
و قبل از هرچه کسانی را راه میدادند که یا پولهای کلان داشتند و یا اینکه تخصص و مهارت! ...
اما امروز با همه تحریمها ایران هرگز قصد ندارد که خانواده های افغان را اخراج کند بلکه تنها خواسته بحق ایران پرداخت هزینه این مهمانی از طرف کسانی است که هم افغانها را آواره کردهاند و هم امروز راه پول و نفت ایران را میخواهند تا مرز صفر شدن ببندند و این کمترین حق کشور ایران است که مطالبه کرده است و یا اینکه خودشان این برادران و خواهران ما را در بلاد خود پذیرا شوند...همین
اگر یه افغانی با شنیدن طرز فکر بعضی از ایرانیا به اروپا بره و سبک زندگی و تربیت بچه هاش تحت تاثیر قرار بگیره و تا نسلها بعد ادامه پیدا کنه همه ما مسئولیم.(پیش خدا و ائمه مسئول هستیم)
افغانستان همان ایران جدا شده است .
باید هزینه های امنیتیشونو خودشون بدن
نمیدونم چرا بعضی ها در ایران بجای حل مشکل همیشه منتظرن تا مشکل درست کنند!
یه فکری بحال اقتصاد مملکت کنید تا وضع اقتصادی از اینکه هست بدتر نشده کاری بکنید
و مردم برای تامین مایحتاج زندگی در تنگنا و فشار قرار ندید!
تبعیض
تبعیض
تبعیض
چرا از شغل هایی که هیچ ایرانی حاضرنیست انجامش بده و سرمایه گذاری هایی که شده چیزی نمیگین.